רולס רויס, במובנים מסוימים, היא כמו כל יצרנית רכב אחרת. אולם התצוגה שלה – שממוקם בסנינגדייל, קרוב ללונדון – שגרתי למדי. ה-SUV הוא הדגם הנמכר ביותר שלה. ובדומה ליצרניות רכב אחרות, גם רולס רויס מבטיחה לחשמל את כל המכוניות שלה עד 2030, כותב האקונומיסט.
המסירות של הספקטר, המכונית החשמלית הראשונה של החברה, החלו בסתיו שעבר והן צפויות להוות 20% מהמכירות השנה. כחלק מב.מ.וו, רולס רויס יכולה לנצל את הטכנולוגיה החשמלית שמפתחת החברה האם הגרמנית.
אולם כאן נגמרים קווי הדימיון בינה לבין יתר תעשיית הרכב. המכוניות של רולס רויס מתאימות בצורה אידיאלית לחשמול. סוללות מבטלות את הצורך לעמעם את רעשי המנוע – ובעבר הפרסומות שלה הבטיחו שהרעש היחיד בתא הנוסעים הוא השעון המתקתק.
בעוד שחברות אחרות דואגות למחיר נגיש, מחיר הספקטר, 330 אלף ליש"ט, לא יפתיע אף אחד. המחיר גבוה יותר מדגמי הקולינן או הגוסט, אבל מציאה בהשוואה ללימוזינת הפנטום שלה שעולה 420 אלף ליש"ט. אבל זהו רק המחיר ההתחלתי, שעליו אפשר להוסיף תוספות יקרות. למעשה הרולס הממוצעת נמכרת במחיר של כ-430 אלף ליש"ט.
בטנת גג של מפת הכוכבים
רולס רויס רואה את עצמה כחברת מוצרי יוקרה ולא יצרנית רכב. במבט מעמיק יותר, גם אולם התצוגה שלה יוצא דופן. הוא מכיל אָטֶלְיֶה, סטודיו מעוצב עם חיפוי עץ שבו לקוחות יכולים ללטף עורות נדירים; להרכיב דגמים כדי להעריך סקיצות של תוכניות צבע בעלות שני גוונים; או להתפעל מבטנת פנים לגג שכוללת 1,340 נורות לד המחקות את שמי הלילה.
אם התאמה אישית זו לא מספיקה, הלקוחות יכולים לבקר במטה החברה בגודווד שבסאסקס, או בקומץ משרדים פרטיים ברחבי העולם כדי לתקשר עם מעצבים ולהזמין נגיעות מתוחכמות עוד יותר. בשנה שעברה לקוח מהמזרח התיכון הזמין מכונית מעוטרת באם הפנינה (דר) ובבטנת גג של מפת הכוכבים ביום היוולדו.
תחושת החברות במועדון אקסקלוסיבי מועצמת על ידי Whispers, אפליקציה שמתחברת למכונית אך גם משמשת כרשת חברתית לבעלי המכוניות, שבה סופר-עשירים יכולים לשוחח עם סופר-עשירים אחרים.
רולס רויס היא חברה זעירה, מה שמבטיח את הבלעדיות שמושכת את הנהגים העשירים ביותר. היא סיפקה רק 6,032 מכוניות ב-2023, אך יש לה מונופול על המכוניות היקרות ביותר, מה שמבטיח ספרי הזמנות מלאים. מעטות יצרניות הרכב שמצליחות לפקד על רווח שולי כמו שלה, שמוערך ביותר מ-20% (ב.מ.וו לא חושפת פרטים אלה).
אם יהיו לרולס רויס בעיות לאורך הדרך, היא כנראה תצליח להתגבר עליהן. היא מכרה רק 11 מכוניות יותר בשנה שעברה מאשר ב-2022, והמכירות בסין, השוק השני בגודלו אחרי ארה"ב, ירדו בשעה שכלכלת המדינה המדשדשת גובה מחיר. אבל המותג תמיד נסחר על בסיס נדירות ולא על בסיס נפח המכירות. והיא עובדת על הרחבת תוכנית לייצור דגמים אפילו יותר מותאמים אישית. יותר ויותר לקוחות רוצים תכונות בלעדיות – ויקרות – כמו משענות ראש משחררות ריח. ולשמחת רולס רויס, הם מוכנים לשלם הרבה כדי להשיג את זה.