אם תהיתם מה הכישורים הנדרשים ממי שרוצה להפוך לרובוט אנושי, תשמחו לגלות שלא תצטרכו להשתיל שבב למוח או לעבור תהליך ציפוי במתכת • מה כן יצופה מכם? הרבה סבלנות, גובה מתאים ויכולת לשאת 25 פאונדס • מסתבר שיש לא מעט אנשים שכבר התקבלו לתפקיד וחולמים להרוויח 100 אלף דולר בשנה
דרוש אדם שיתנהג כמו רובוט: כן, זה נשמע כמו הטרלה ואפילו לא כזו מוצלחת, אבל תסמכו על אילון מאסק שזה אמיתי לחלוטין ואפילו מגיע עם תשלום לא רע בכלל. אז מה זה כולל? המיליארדר והיזם (53), שבין החברות שבבעלתו ניתן למצוא את X (לשעבר טוויטר), SpaceX וטסלה, מגייס עובדים שיעזרו לאמן את "אופטימוס", הרובוט האנושי של טסלה, וכל זאת תמורת סכום של כ-100 אלף דולר לשנה. אם תהיתם מה הכישורים הנדרשים ממי שרוצה להפוך לרובוט אנושי, תשמחו אולי לגלות שלא תאלצו להשתיל שבב למוח או לעבור תהליך ציפוי במתכת עבור התפקיד שבמודעת הדרושים באתר החברה הוגדר כ"מפעיל איסוף נתונים".
מה כן תצטרכו כדי להתקבל? סבלנות ומוכנות לביצוע עבודה סיזיפית ודי מונוטונית הכוללת בין היתר הליכה לאורך מסלולי מבחן קבועים מראש וביצוע משימות ייעודיות. פחות מרגש משהיינו מצפים.
לפי תיאור התפקיד בעמוד המשרות של טסלה, בנוסף לאיסוף הנתונים, העובדים יצטרכו לנתח את המידע שנאסף, לכתוב דוחות יומיים ולבצע משימות קטנות הקשורות לציוד שלהם ולתוכנה של הרובוט. מבחינת דרישות סף, העובדים "הרובוטיים" נדרשים להיות בגובה שבין 5-8"- 6" פיט (זאת ככל הנראה כדי להתאים בגודל ובגובה לזה של אופטימוס, שגובהו סביב ה-8"5 פיט) ולהיות מסוגלים לשאת משקל של 25 פאונדס.
עבור התפקיד טסלה מציעה שכר שנע בין 25.25 דולר ל-48 דולר לשעה. בהתבסס על שבוע עבודה מלא של 40 שעות בשכר הגבוה ביותר האפשרי, עובדים יוכלו להרוויח משכורת שנתית פוטנציאלית של 99,840 דולר – סכום שלפי הדיווחים כבר קסם ללא מעט אנשים, כשהחברה הצליחה לגייס נכון לכתיבת שורות אלו כבר כ-50 אנשים. בנוסף, העובדים ידרשו ללבוש ולהפעיל חליפת "לכידת תנועה" ומשקפי מציאות מדומה למשך "תקופות זמן ממושכות", כשהחברה מזהירה מראש כי המכשיר עשוי לגרום לתחושת בלבול שעלולה להוביל ל"תסמינים של מחלת מציאות מדומה".
מאסק חשף לאחרונה שהרובוטים של טסלה צפויים להיכנס ל"שימוש פנימי" בתוך החברה לפני שיהיו זמינים לחברות אחרות ב-2026. "טסלה תייצר רובוטים אנושיים בעלי שימוש אמיתי בייצור מוגבל לשימוש פנימי בטסלה בשנה הבאה ובתקווה תצא בייצור רחב לחברות אחרות ב-2026," צייץ ביולי.
מאז ההכרזה על אופטימוס בשנת 2021, פותחו מספר גרסאות של הרובוט. בסוף השנה שעברה פורסם סרטון שמראה כיצד הרובוט מרים, מחזיק ומניח ביצה מבלי לשבור אותה, כשאופטימוס אפילו הוצג עושה יוגה. מאסק הצהיר בעבר כי הוא מקווה שאופטימוס יוביל את האנושות ל"עתיד של שפע, בו אין עוני, ואפשר לקבל כל דבר שרוצים מבחינת מוצרים ושירותים", אך במקביל גם הזהיר לגבי התפתחות הרובוטים האנושיים, "מה יקרה אם יום אחד הוא (הרובוט) יקבל עדכון תוכנה, וכבר לא יהיה כל כך ידידותי?", תהה מאסק.