לא מעט שאלות נשארו פתוחות בקשר לנסיון ההתנקשות בדונלנד טראמפ. השאלה המרכזית היא למה תומאס מת'יו קרוקס ניסה להרוג את הנשיא לשעבר, ומי שעשוי להיות הנשיא הבא של ארה"ב. אחת מהדרכים לגלות מניע של פושע היא על ידי חיטוט במכשיר הטלפון שלו, אבל הבעיה היא שלרוב מכשירים נעולים ע"י סיסמה או זיהוי ביומטרי כלשהו. כעת הוושינגטון פוסט מדווח כי מקורבים לחקירה טוענים שה-FBI הצליח לפרוץ למכשיר של קרוקס בעזרת תוכנה ישראלית.
הרשויות הודיעו ביום שני כי הצליחו לפרוץ למכשיר הפרטי של קרוקס אבל לא גילו כיצד עשו זאת. החוקרים בודקים גם את האפשרות שליורה היו שני טלפונים, לאחר שסוכנים מצאו טלפון סלולרי בביתו של קרוקס ללא סוללה, כך על פי מקורבים לחקירה, שהתראיינו בעילום שם. לאחר הירי, ניגשו החוקרים לגופה של קרוקס וגילו שהוא נושא טלפון סלולרי. המכשיר הזה נשלח לראשונה למשרד ה-FBI בפיטסבורג, שם לא הייתה את הטכנולוגיה לפתוח אותו במהירות. על פי המקורבים לחקירה, לאחר מכן שלחו את הטלפון למעבדה של ה-FBI בקוונטיקו, וושינגטון.
בקוונטיקו סוכני ה-FBI השתמשו בטכנולוגיה של סלברייט, חברה ישראלית ידועה בקרב ארגוני אכיפת החוק שעוזרת להם לגשת לנתונים בטלפונים שנתפסו בחקירות פליליות.
הטלפון היה מדגם חדש יחסית, מה שמהווה אתגר קשה יותר לפיצוח לרשויות אכיפת החוק מאשר טלפונים ישנים בגלל אמצעי בטיחות חזקים יותר. בחקירות פדרליות רבות זה יכול לקחת שעות, שבועות או אפילו חודשים כדי לפתוח את הטלפון של החשוד, אבל במקרה של קרוקס, שהפך לעדיפות עליונה הן עבור ה-FBI והן עבור סלברייט, זה לקח פחות מ-40 דקות – כך לפי המקורות המקורבים לחקירה שהתראיינו לוושינגטון פוסט.
על אף ההצלחה, אותם מקורות טוענים שפריצת הטלפון לא פיצחה את המקרה. היא אמנם הביאה לכמה לידים למעקב, אך המכשיר לא החזיק ראיות מיידיות למניע או למה שסוכנים מכנים "מידע מפליל" – רמזים לתוכניות פליליות או סייענים.