אמא אמריקאית תובעת את מטא – חברת האם של אינסטגרם ופייסבוק, ואת סנאפ – החברה שמאחורי סנאפצ'אט, בטענה שהן נושאות באחריות למותה הטרגי של בתה בת ה-11, שהתאבדה בשנה שעברה.
האם, תמי רודריגז, גורסת כי בתה, סלינה, "סבלה מהתמכרות קיצונית" לאינסטגרם ולסנאפצ'אט, ונפלה קורבן לתכונות ולהשפעות "ההרסניות" של הפלטפורמות הללו. אף שגברת רודריגז נהגה לא פעם להחרים את המכשירים המקוונים של בתה כדי לצמצם את זמן השימוש שלה בהם, סלינה היתה בורחת מהבית כדי להתחבר לרשתות החברתיות דרך מכשירים של חברים. עוד נאמר כי סלינה, שנטלה את חייה ב-21 ביולי 2021, קיבלה טיפול פסיכולוגי, אך ללא הועיל. עם פרוץ מגפת הקורונה סבלה הנערה הצעירה מדיכאון והתקשתה לישון – תופעות שרק החמירו ככל שנשארה בבית והפיגה את השעמום באפליקציות.
בשלב מסוים שיתפה סלינה ברשת תכניים מיניים, וצילומי מסך אשר תיעדו את השיתוף הופצו על ידי בני כיתתה. מקרה זה גרם להידרדרות חמורה נוספת במצבה הנפשי, ובסופו של דבר הוביל להתאבדותה. לפי התביעה, שתי ענקיות המדיה "מפתחות ומשווקות ביודעין מוצרים הפוגעים במספר משמעותי של המשתמשים הקטינים שלהן, אך נמנעות מלספק כלי הגנה יעילים מהנזק שנגרם במרחבים הדיגיטליים שבבעלותן"
בחודשים האחרונים סופגות מעצמות הרשתות החברתיות, ובראשן מטא, ביקורת רבה בשל השפעתן השלילית של האפליקציות על ילדים ובני נוער. יתרה מכך, מנהלי החברות מואשמים בחוסר היכולת – או חוסר הרצון – שלהם לטפל בבעיה. השיא אירע בנובמבר 2021, כשעובדת פייסבוק לשעבר בשם פרנסס האגן הודתה בפני מחוקקים אמריקאים כי החברה מודעת לכך שהמוצרים שלה פוגעים בילדים, אך לא מנסה לשנות את המצב "מפני שהרווחים האסטרונומיים חשובים יותר מאנשים".