בית ייחודי במחוז לוס אנג'לס שעורר עניין רב בקרב משקיעי נדל"ן בקליפורניה – וגרם לשיח ציבורי נרחב על העלות הגבוהה של כניסה לשוק הנדל"ן – מצא בעלים חדש.
הבית, הממוקם באלהמברה, היה פופולרי בקרב מחפשי בתים בגלל מחירו הצנוע (עבור קליפורניה) של 250,000 דולר. אבל הוא גם עלה לכותרות ברחבי ארה"ב בשל מיקומו: בצדו של גשר המשקיף על תעלת ניקוז.
הבית אינו מופיע במפות Google. בית המגורים החד-משפחתי נמצא למעשה מתחת למפלס הרחוב, נגיש באמצעות גרם מדרגות היורד אל דלת הכניסה. בפנים, המבקרים ימצאו חדר שינה אחד וחדר רחצה אחד בתוך 462 רגל רבוע של שטח המגורים שלו.
דאגלס לי, סוכן הרישום, קרא לו הנכס המוזר ביותר שהיה לו אי פעם. "שמעתי רעיונות לכל דבר", הוא אמר בעבר ל-KTLA על תוכניות פוטנציאליות עבור הנכס. "להפוך את זה ל-Airbnb, להשתמש בו כמשרד עורכי דין… היו כאלה שרצו להפוך אותו לחנות סיגרים", אמר על כמה קונים פוטנציאליים.
הבית, שנבנה בשנת 1949, כולל פאטיו המשקיף על אלהמברה, כמו גם "פאטיו על הגג" בערך בגודל הבית עצמו שנמצא למעשה במפלס הרחוב.
הבית סובל מבעיית עובש חמורה, ואין חניה. ובכל זאת, הנכס המוזר זכה להרבה תשומת לב והמוני מסיבות סקרניות שעצרו ליד הבית הפתוח. עניין זה הוביל לתריסר הצעות, אמר לי. התפתחה מלחמת הצעות, כשההצעה הזוכה הגיעה בסכום עתק של 430,000 דולר.
הבית נכנס לאסקרו בשבוע שעבר. הקונה החדש היה כל כך להוט לקבל את המפתחות שהוא חיבר את דמי הקדימה הגבוהים לוויתור על אינספקשן. "ברור שהאדם שקונה את הבית יהיה זה שיש לו את הדמיון ויכול לראות את כל הדברים הנהדרים בו", אמר לי.
הבעלים הקודם של הבית קנה את הבית ב-2005 תמורת 72,000 דולר, עם תוכניות להשתמש בו כ"men cave" מפואר. אבל הנכס היה ריק במשך כמעט שני עשורים, ובמקום זאת שימש כמקום אחסון.


