אירוע הגאלה החמישי של ארגון המנהיגות הישראלי גייס 2 מיליון דולר לטובת מפעלות הקהילה הישראלית בלוס אנג'לס * בדרך גם התוודענו לשם ולוגו חדשים, תרומות מפתיעות, מפגש של כל המי-ומי בקהילה והופעה מוזיקלית מקפיצה * המראות והקולות

אז מה היה לנו? 900 משתתפים-תורמים, החלפת שם/לוגו, אורחים מכובדים מישראל ומלוס אנג'לס, ביניהם חברי קונגרס ושני המועמדים לראשות העיר, וגיוס כ-2 מיליון דולר לטובת המשך פיתוח מפעלות הקהילה השיראלית בלוס אנג'לס והקמת מרכז ישראלי בעיר. זוהי תמצית ערב בגאלה של ה- Israeli Leadership Council (ILC) שנערך במלון בוורלי הילטון בפעם החמישית ביום ראשון האחרון
השחקנית-מפיקה-אקטיבית נועה תישבי, שהינחתה את ערב הגאלה, סיפרה לנוכחים על ההישגים של ה- ILC בשנתיים האחרונות ועל הצמיחה הגדולה בפעילות הארגון, המקיים השנה אירועים ופעילויות לכ-45,000 מבני הקהילה הישראלית בדרום קליפורניה. הפעילויות כוללות את הפקת פסטיבל יום העצמאות, תוכנית ספריית פיג'מה באמריקה, אירועים קהילתיים מגוונים, תוכנית בינה, ILC-CARE, פרויקט "משלנו" ועוד. ה- ILC גם תומך ב- 21 ארגונים, עמותות ומוסדות בקהילה. בתחילת האירוע הוקרן סרטון בהם השתתפו נציגים של עשרות ארגונים בקהילה שסיפרו כיצד ה- ILC מסייע להם.
יו"ר האירוע, מירי שפר ויוסי רבינוביץ', הציגו את אורחת הכבוד שרי אריסון, שעלתה על הבמה וסיפרה לקהל על פעילותה הפילנטרופית הענפה בישראל ועל הסלוגן המכוון את פועלה "Doing Good". שרי, האישה העשירה ביותר בישראל וה-300 ומשהו בעושרה בעולם (ע"פ "פורבס"), קיבלה אות הוקרה כשעל הבמה מכבדים אותה חברי הבורד של ה- ILC, מירי שפר, יוסי רבינוביץ, דני אלפרט ואלי טנא.



איש העסקים ובעלי הבוורלי הילטון בני אלג'ם דיבר על הישגי ה- ILC ועל תרומתו האדירה לקהילה הישראלית בלוס אנג'לס ולאחר מכן הזמין לבמה את הפתעת הערב – איש העסקים, המיליארדר שלדון אדלסון ואשתו מירי, שהפתיעו את הקהל בנוכחותם באירוע. בני הזוג אדלסון הציגו בפני הקהל את הדובר המרכזי של הערב – ד"ר דניאל גולד, הרוח והחזון מאחורי מערכת כיפת ברזל. בשלב זה קם הקהל על רגליו והריע ארוכות הן לגולד, שבזכות תעוזתו והמערכת שבנה ניצלו בחורף האחרון חייהם של רבים בישראל, והן לשלדון ומירי אדלסון הידועים בתרומותיהם עתירות המימדים לפרויקט "תגלית" ולמען מדינת ישראל.
גולד סיפר לנוכחים על בניית מערכת כיפת ברזל (ראו ראיון נוסף באתר עם שוש מיימון) ולאחריו קיבל אות הוכרה מאדם מילשטיין ונתי סיידוף, חברי הבורד של ה- ILC. הקונסול הכללי דיויד סגל סיפר לנוכחים על התפקיד החשוב שנטל ה- ILC בועידת אייפא"ק האחרונה וכיצד הפך הארגון האנג'לוסי לדוגמא ומופת לקהילות הישראליות ביבשת. סיגל גם הקריא מכתב מיוחד ששלח ל- ILC ראש הממשלה בנימין נתניהו, בו שיבח את פעילות הארגון ואיחל לו הצלחה בהמשך הדרך.
שון (שרון) אבן חיים, יו"ר ה- ILC, אמר בנאומו כי כשהוקם ה- ILC אף לא יכול היה לדמיין כי כעבור פחות מ-6 שנים יגיע ה-ILC ל 45,000 משתתפים בפעילות וכי את ערב הגאלה של הארגון יכבדו בנוכחותם אנשים כמו בני הזוג אדלסון, שרי אריסון ודני גולד. אבן חיים ציין כי ההישגם הללו הינם עבודת צוות קשה של בורד מחוייב ומשקיע וצוות עובדים מסור. הוא ציין כי המטרה הבאה הניצבת בפני ה- ILC הוא פתיחת מרכז תרבות ישראלי. לפני שהחל סשן גיוס התרומות הפומבי באולם הדגיש אבן חיים: "אנחנו בונים פה קהילה. ביחד אנחנו עושים היסטוריה שתשפיע על עתיד הדור הבא שלנו. אנחנו חייבים זאת לילדנו, אנחנו חייבים זאת לאחנו ואחיותנו בישראל ואנחנו חייבים זאת לעם היהודי". מייד אחרי הנאום נפתחו האורות והאורחים החלו לתרום כספים. סה"כ נאספו באירוע 2 מיליון דולר.
לקראת סיום הכין מנכ"ל ה- ILC, שגיא בלשה הפתעה נוספת כשעלה לבמה והכריז על שינוי שם הארגון מהיום והלאה ל- Israeli American Council (IAC) והציג את סמלו והלוגו החדש של הארגון. מעתה ואילך אימרו – IAC.
את ההופעה האמנותית של הערב סיפקה הערב הזמרת אלבינה-אישתאר שהגיעה מצרפת, ובלווית להקת ליווי מצויינת הביאה את הקהל לפזז לצלילי שיריה הצועניים והים תיכוניים.
לסיכום: ערב מוצלח, מכובד ומגוון אותו הפיקה עדי דרורי
, לתפארת הקהילה הישראלית בלוס אנג'לס.