שלושה סטודנטים יהודים הגישו תביעה לזכויות אזרח נגד מועצת המנהלים של אוניברסיטת קליפורניה ובכירים אחרים באוניברסיטה, בטענה ש-UCLA אפשרה ל"פעילים אנטישמיים" לאסור עליהם ומסטודנטים אחרים ללכת לשיעורים, למשרדים ולספרייה שלהם במהלך הפגנות של תומכי חמאס באפריל ומאי.
בתביעה לבית המשפט הפדרלי בלוס אנג'לס, שני סטודנטים למשפטים וסטודנט לתואר ראשון אומרים כי UCLA אפשרה לקבוצת סטודנטים וזרים להקים מאהל, שהמשתתפים בו מנעו מסטודנטים וסגל יהודים לגשת ללב הקמפוס.
בעקבות התקפות חמאס על ישראל ב-7 באוקטובר, הופיעו הפגנות פרו-פלסטיניות בקמפוסים של מכללות ברחבי המדינה. על ידי התרת המאהל בקמפוס ווסטווד, UCLA גרמה לאסור על סטודנטים וסגל יהודים גישה לחלקים מהקמפוס "אלא אם הם הסכימו להתנער מזכות הקיום של ישראל", על פי עורכי הדין של התובעים.
"אנו מודעים לתביעה שהוגשה היום", לפי הצהרה מ-UCLA. "אנחנו נסקור ונגיב בבוא העת. UCLA נותרה מחויבת לתמוך בבטיחות וברווחה של קהילת ה-Bruin כולה."
לטענת התובעים, הפעילים השתמשו במחסומים, הנפיקו רצועות יד, בנו מחסומים ולעיתים נעלו זרועות כדי למנוע מעבר מתלמידים יהודים.
במשך שבוע, נטען בתביעה, הנהלת UCLA היה מודע לפרקטיקות הללו ובחר לתת להם להימשך. בתביעה נטען כי במקום לפנות את המאהל, UCLA הורתה לצוות האבטחה להרתיע סטודנטים לא מאושרים מלנסות לחצות את האזורים שנחסמו על ידי הפעילים.
"אם תועמלנים רעולי פנים היו מוציאים כל קבוצה שולית אחרת ב-UCLA, המושל גאווין ניוסום, בצדק ,היה שולח מיד את המשמר הלאומי", אמר מארק רינצי, נשיא ומנכ"ל "הקרן לחירות הדת", משרד עורכי דין ללא מטרות רווח. "אבל במקום זאת, UCLA נכנעה לפעילים האנטישמים ואיפשרה לסטודנטים היהודים שלה להיות מופרדים מלב הקמפוס שלהם. זה כישלון עמוק ולא חוקי של מנהיגות".
רינצי, שהמשרד שלו הגיש את התביעה בת 74 העמודים, טוען כי פעילים במאהל הפרו-פלסטיני כוונו לסטודנטים יהודים.
התובע יצחק פרנקל, סטודנט למשפטים ואב לארבעה ילדים, טוען כי התמודד עם הטרדות אנטישמיות ונאלץ לנטוש את מסלוליו הקבועים בקמפוס בגלל מה שמכונה "אזור ההדרה" היהודי, נכתב בתביעה.
ג'ושוע גאיום, סטודנט שנה שניה להיסטוריה, אומר שהוא נחסם שוב ושוב מגישה לספרייה ולמרחבים ציבוריים אחרים. גאיום טוען כי שמע קריאות במאהל כולל "מוות ליהודים", לפי התביעה.
התובעת השלישית, הסטודנטית למשפטים עדן שמואליאן, טוענת שלימודי בחינות הגמר שלה נפגעו קשות כאשר נאלצה להסתובב במאהל ולהתמודד עם קריאות ושלטים אנטישמיות כדי לגשת לספריית בית הספר למשפטים.
"זו אמריקה ב-2024 – לא גרמניה ב-1939", אמר רינצי. "זה מגעיל שאוניברסיטה אמריקאית מובחרת נותנת לעצמה להפוך למוקד של אנטישמיות. הממשל של UCLA צריך… להבטיח שיהודים לעולם לא יופרדו שוב בקמפוס."
בסופו של דבר, המשטרה פירקה את מאהל ה-UCLA במבצע לילי ויותר מ-200 מפגינים נעצרו.