מושלת ניו יורק, קתי הוצ'ול, הורתה על האנטר קולג' להסיר את הרישומים לשתי משרות בעקבות ביקורת מצד קבוצות פרו-ישראליות. זו זוהי ההתכתשות האחרונה במשך שנים של מתח גועש על ישראל והאשמות על אנטישמיות ברחבי מערכת האוניברסיטה הציבורית בניו יורק. Heba Gowayed, פרופסור לסוציולוגיה בהאנטר קולג', הכריזה על התפקידים החדשים ביום שני אחר הצהריים ברשתות החברתיות לאחר שפורסמו באתר המכללה (הם הוסרו מאז). "זהו מקור מדהים לגאווה עבורי כחבר סגל ואחת מהסיבות הרבות לכך שאני מרגישה כל כך בת מזל לעבוד כאן", כתבה. "אני גאה בהנהלת האנטר קולג' על היותה קול לצדק מול כל כך הרבה זוועה".
שני רשימות המשרות, אחת במדעי הרוח ואחת במדעים, חיפשו חוקרים שלוקחים "עדשה קריטית לנושאים הנוגעים לפלסטין, כולל אך לא רק: קולוניאליזם של מתנחלים, רצח עם, זכויות אדם, אפרטהייד, הגירה, הרס אקלים ותשתיות, בריאות, גזע, מגדר ומיניות". StopAntisemitism, קבוצה פרו-ישראלית אקטיבית במיוחד, תיארה את הרישום כחלק מ"עלילת דם" ב-CUNY וסטיב מקגווייר, שעובד עבור ארגונים שעוקבת אחר ההשכלה הגבוהה, הלין על כך ש"האנטר קולג' מחפשת להעסיק פעיל אנטי-ישראלי".
פליקס רודריגז, קנצלר CUNY, אמר בהצהרה שהוא מסכים עם "ההנחיה של ווצ'ול להסיר את הפרסום הזה". הוא הוסיף כי השפה ברשימה הייתה "מפלגת, מקטבת ובלתי הולמת". האנטר קולג' הוא אחד מ-25 קמפוסים המרכיבים את CUNY, מערכת האוניברסיטה הציבורית העירונית הגדולה במדינה. הוא מהווה חממה של אקטיביזם שמאלני במשך עשרות שנים, ובשנים האחרונות היווה מקום התלקחויות קבועות סביב הסכסוך הישראלי-פלסטיני, במיוחד בבית הספר למשפטים ובקרב חברי איגוד הסגל שלו.
גם ב-2022 וגם ב-2023, דוברי סטודנטים בבית הספר למשפטים CUNY גינו את ישראל, מה שגרם למנהלים לבטל את נאום הסטודנטים השנתי בשנה שעברה. בנפרד, כמה פרופסורים עזבו את האיגוד, שנקרא קונגרס הצוות המקצועי, בגלל תמיכתם של כמה מנהיגים בחרם על ישראל. באביב האחרון החלו המפגינים למקד את הלל בקמפוס אחר של CUNY, מכללת ברוך, עם איקונוגרפיה של חמאס.
מגיני המערכת טוענים כי מקרים ממשיים של אנטישמיות בבתי ספר ב-CUNY הם נדירים וכי הבדיקה האינטנסיבית נועדה לצנן את הביקורת על ישראל ובמקרים מסוימים לקדם את דרישות הימין לקצץ מימון ממוסד ציבורי גדול בניו יורק. ה"ניו יורק פוסט" דיווח על מה שתיאר כתגובת נגד של "קבוצות כלבי שמירה יהודיות זועמות". הוא ציטט שתי קבוצות פרו-ישראליות ונאמן לשעבר של CUNY, ג'פרי ויזנפלד, שעלה לכותרות ב-2011 על כך שחסם את טוני קושנר, המחזאי היהודי שכתב את 'מלאכים באמריקה', מלקבל תואר כבוד בגלל הביקורת שלו על ישראל.
"ליצור קורס ללימודי פלסטינים – לחלוטין על פשעים יהודיים לכאורה – דומה לקורסים שהוצעו בעידן הנאצי שייחסו את כל פשעי העולם ליהודים", אמר ויזנפלד. "הקורס הזה לוקח את האנטישמיות לרמה אחרת ב-CUNY." בניגוד ללימודי ישראל, יש מעט מאוד תכניות אקדמיות המוקדשות אך ורק ללימודי פלסטין בארה"ב; חוקרים בולטים בתחום משתלבים לעתים קרובות בתוכניות לימודי המזרח התיכון.
לאחר שהקולג' הסיר את הרישומים, פדרציית UJA של ניו יורק שיבחה אותו על "פעולה נחרצת נגד קורס שהיה מקדם שנאה ותיאוריות קונספירציה אנטישמיות". פרופ׳ גואיד, שהיא גם סופרת ומבקרת גלויה של ישראל, מתחה ביקורת על המהלך כעדות ל"עידן חדש של מקארתיזם; זהו מהלך טיפשי, מדכא ומסוכן מתמיד", הוסיפה.