רבים מהעיתונים הגדולים בארה"ב ובעולם נוהגים לפרסם את תמיכתם במועמדים בבחירות הכלליות. "ניו יורק טיימס" ורוב העיתונים בארה"ב העניקו את תמיכתם לג'ו ביידן בבחירות ב-2020. הכרזה על מועמד מומלץ היא מסורת ארוכת ימים, אם כי לא כל העיתונים משתתפים בה – "וול סטריט ג'ורנל", אחד העיתונים הנפוצים בארה"ב, לא העניק תמיכה למועמד לנשיאות מאז 1923.
בשל כך בולטת השנה בצורה כמעט צורמת החלטתם של שני עיתונים ידועים – "וושינגטון פוסט" ו"לוס אנג'לס טיימס" – לא לפרסם תמיכה באף אחד מהמועמדים לנשיאות. בשני המקרים, לפי דיווחים של מקורות יודעי דבר, היו אלה הבעלים של העיתונים שהחליטו למנוע את פרסום הודעת התמיכה בסגנית הנשיא ומועמדת המפלגה הדמוקרטית קמלה האריס, תמיכה שכבר נכתבה על ידי עורכי הדעות של העיתון.
ב-2016 תמכו 240 עיתונים בהילרי קלינטון לנשיאות, ו-20 בלבד בטראמפ. ב-2020 תמכו 14 עיתונים בארה"ב בטראמפ ו-120 בביידן. השנה עד כה 80 עיתונים פירסמו תמיכה בהאריס ופחות מעשרה בטראמפ. בין המעטים שתומכים השנה בטראמפ נמצאים "ניו יורק פוסט" שבבעלות המיליארדר רופרט מרדוק, הידוע בתמיכתו במועמדים מהימין; "וושינגטון טיימס"; ו"לאס וגאס ריוויו ג'ורנל". עיתונים מפרסמים לעתים תמיכה שלילית – כמו "USA טודיי" שפירסם המלצה "לא להצביע לטראמפ" ב-2016, אם כי ב-2020 המליץ להצביע לביידן.
כסף גדול באל-איי
ב"לוס אנג'לס טיימס״ החליט הבעלים פטריק סון־שיונג, מיליארדר שעשה את הונו בתחום הביוטכנולוגיה, להטיל וטו על החלטת המערכת לתת המלצה להאריס. סון־שיונג רכש את העיתון ב-500 מיליון דולר ב-2018. סון־שיונג כתב ב-X כי העיתון יפרסם ניתוח של היתרונות והחסרונות של המדיניות המוצעת על ידי כל מועמד והקוראים יחליטו מי ראוי לקולם.
שלושה מחברי מערכת ה"טיימס" התפטרו מאז ההכרזה: חתן פרס פוליצר רוברט גרין וקארין קליין הצטרפו למריאל גארזה, עורכת הדעות. "זו החלטה של הבעלים, אבל היא פגעה במיוחד מאחר שאחד המועמדים, דונלד טראמפ, עוין כל כך לעקרונות המרכזיים של עיתונות – כבוד לאמת ולדמוקרטיה". בתוך ימים ביטלו 2,000 קוראים את המינוי שלהם לעיתון, שהיו לו 550 אלף מנויים בסוף 2023.
ההחלטה של בזוס
ג'ף בזוס, שעשה את הונו מהקמת ענקית הקמעונות המקוונת אמזון רכש ב-2013 את ה"וושינגטון פוסט" ברבע מיליארד דולר. העיתון, עם 2.5 מיליון מנויים דיגיטליים, המשיך להפסיד גם תחת בעלותו של בזוס, כולל ב-2023. בין העיתונים בארה"ב, רק ל"ניו יורק טיימס" ו"וול סטריט ג'ורנל" יש יותר מנויים.
ההחלטה לא להעניק תמיכה למועמדים לנשיאות הוכרזה ביום שישי על ידי מנכ"ל העיתון ויל לואיס, למרות שעורכי מדור הדעות של העיתון כבר כתבו מאמר התומך בבחירתה של האריס. לפי דיווח של "ניו יורק טיימס", מי שהכריע בשאלה היה הבעלים בזוס. "אנו חוזרים לשורשינו של אי תמיכה במועמדים לנשיאות", אמר לואיס לעיתונאים במערכת. העיתון מפרסם תמיכה במועמדים לנשיאות מאז 1976. לואיס הודה כי חלק מהקוראים יראו בהחלטה מעילה באחריות של העיתון.
מאחורי ההחלטה עומדים ככל הנראה אינטרסים עסקיים: לבזוס יש חוזים ממשלתיים רבים, והוא יודע היטב שטראמפ נוטר טינה. בימים שלפני פרסום ההחלטה ניסו לואיס ועורך הדעות דיוויד שיפלי לשכנע את בזוס לא לבטל את פרסום התמיכה, דיווח "ניו יורק טיימס". בתגובה מסר דובר העיתון כי ההחלטה הייתה מערכתית. בזוס לא הגיב לפניות "טיימס". בזוס אמר לעורכים כי הוא מעוניין להרחיב את קהל הקוראים של העיתון לקהל שמרני יותר, לפי הדיווחים. בעקבות ההחלטה התפטר אחד מכותבי הדעות הבכירים, רוברט קייגן. אחד הקוראים הכי ידועים של העיתון, הסופר סטיבן קינג, הודיע בציוץ ב-X כי הוא מבטל את המינוי שלו לעיתון. בציוץ נפרד ביקר את ההחלטה לא לפרסם תמיכה במועמדים לנשיאות.
ה"אי־מעורבות" של בזוס לא עוצרת רק בתמיכה במועמדים. החברה שלו, אמזון, נמנעת כבר יותר משנה מתמיכה פומבית בסשה טרופנוב, העובד הישראלי שלה שנחטף על ידי חמאס ב-7 באוקטובר 2023, והנחתה את עובדיה לא להפגין הזדהות פומבית עימו.