המהלך של נתניהו וטראמפ יצר משוואה חדשה ביחסים עם מדינות ערב * וליאו מסי מחפש כבר קבוצה חדשה * תהפוכות ,מסתבר, קורות לא רק במזה"ת

בתוך שלל ההפתעות הלא נעימות ש- 2020 סיפקה עד עכשיו, הסכם נירמול היחסים עם איחוד האמירויות המאוחדות הוא כמו פרוז'קטור בחדר חזרות של הקאמרה אובסקורה.
זוהי חדשה טובה לישראל ולאזור כולו. העניין אמנם לא מוגמר. יש עוד דרך לעבור אבל זה נראה טוב, וזה יכול להוביל לשורה של הסכמים נוספים עם מדינות המפרץ כגון בחריין, קטאר, סודאן שבאפריקה, ואולי בסופן גם יגיע הסכם עם ערב הסעודית.
עם איחוד האמירויות יש לנו למעשה קשרים כלכליים כבר כ-30 שנה. הקשרים נעשו עד לפני כמה שנים בעיקר מאחורי הקלעים, עד שהמגבלה הזו אף היא אט אט נעלמה, ובאוקטובר 2018 נוגנה שם התקווה לרגל השתתפותה של נבחרת הג'ודו הישראלית בתחרות שדובאי אירחה.
אין לישראל כמובן סכסוך טריטוריאלי עם אבו דאבי המרוחקת 2700 ק"מ מישראל, או דם רע בין העמים.
עבורם, זוהי הזדמנות להתקרב לארה"ב ולקבל בוננזות טכנולוגיות, חקלאיות ותיירותיות מישראל. באיחוד האמירויות מתנהגים כמעצמה איזורית לכל דבר. ויש להם על מה. העושר המופלג של הנסיכות הקטנה-גדולה הזו הוא כבר מזמן לא רק מנפט. הכלכלה שלה היא השנייה בגודלה במזה"ת אחרי סעודיה. היא צומת פיננסי ונדלנ"י בינלאומי, תחנה חשובה בדרך הארוכה שבין אירופה למזרח הרחוק.
היא גם לא פראיירית ביחסי חוץ ובהשפעתה הגאופוליטית. היא מעורבת בנעשה בתימן בלוב ובקטאר. היא מובילה בחקר החלל והגרעין, וזהו בהחלט פן אחר של ערביות מוסלמית (ברובו המוחלט סוני) שישראל טרם נחשפה אליו במלואו. זוהי חברה שאינה סובלת מתחושות נחיתות וקורבנות לנוכח השפלות המערב, אלא ההפך – היא שואפת להוביל בתחומים הללו תוך שותפות ויחסי מסחר ותיירות מלאים עם העולם הלא מוסלמי.
אבל מתקדמת ככל שתהא, היא עדיין חברה בליגה הערבית ומחוייבת לענייני האומה הערבית בכלל והפלסטיני בפרט, אפילו עם זה לא בדיוק בראש מעייניה. היא הרבה יותר מוטרדת ביצירת חזית אחידה וקשיחה נגד איראן וטורקיה המעצמות האיזוריות המתחרות והמאיימות על המשך מעמדה.
המהלך של נתניהו וטראמפ, להשעות לבינתיים את תהליך החלת הריבונות על יהודה ושומרון בתמורה להסכם שלום, יצר לראשונה משוואה חדשה ביחסים עם מדינות ערב, על פיה ישראל מחויבת לבלום צעד מדיני שהיה עקרוני מבחינה, כמו סיפוח השטחים או חלקים מהם, בתמורה ליחסי שלום. זהו תקדים שיכול לשנות את כללי המשחק, בו האינטרס להגיע להסדר מדיני חזק יותר דווקא בצד שמכנגד.
הפלסטינים מרגישים נבגדים, כשקלפי המיקוח כמו נרמול היחסים עם ישראל ניתנים ללא תמורה ממשית. אבל המציאות מכתיבה סדר איזורי חדש, בהן איומים כמו איראן והזדמנויות לפיתוח כלכלי וטכנולוגי דוחקים רגשות לאומיים ומחלוקות היסטוריות שהוכיחו כמובילות את האיזור פעם אחר פעם למעגלי אלימות ולמבוי סתום.
הכדור הוא עגול
פעם האחרונה שברצלונה הושפלה כך הייתה לפני יותר מ -80 שנה. את הבלוף השנה שנקראית ברצלונה חשפה השבוע באיירן מינכן הטובה ממנה שהביסה אותה 8-2. ברצלונה השנה לא זכתה באף תואר, דבר שלא קרה לה מאז 2007. ארתורו וידאל, קשר הקבוצה, אמר לפני המשחק שהם לא חוששים מבאיירן, ושברצלונה הקבוצה הטובה בעולם, היא לא סתם קבוצה בבונדסליג.
באיירן פירקה את ברצלונה לגורמים ושלחה את הקבוצה בעלת קהל המעריצים הגדול ביותר בעולם הכדורגל הביתה, אבלה וחפויית ראש. ליאו מסי מחפש כבר קבוצה חדשה. תהפוכות מסתבר קורות לא רק במזה"ת.
עולם הספורט ממשיך להתעורר לחיים שתוך כדי הקורונה, והשבוע האן.בי.איי נכנס לשלב הפלייאוף, שמשוחק במתחם הבועה הסטרילי באורלנדו, פלורידה.
כמו בכדורגל, אין קהל, הפורמט לא נותן יתרון לקבוצות בית או חוץ, מדובר במגרש נייטרלי בסגנון משחקי הפיינל-פור בליגה האירופית. המצ'-אפים מרתקים ויספקו דרמה טובה. פורטלנד עם דמיון לילארד הרותח ובעזרתו של כרמלו אנטוני אל מול לברון ואנטוני דיוויס האימתניים. יהיה לפורטלנד קשה לעצור את הגודל של השניים האלה, אך מצד שני לילארד כבר כמה משחקים ש'לא רואה בעיניים' ומשחיל נקודות כאילו היו חרוזים בפס ייצור למסבחות.
עוד מצ'-אפ עירוני שמעורר עניין, הם הקליפרס של קוואי וג'ורג' מול דלאס של לוקה דונצ'יץ ופרוזינגיס המעולים. לנארד וג'ורג' עם הגנה קשוחה והתקפה יעילה וצוות מסייע מהספסל העמוק בליגה, פייבוריטים והולכים להיאבק על אליפות שֿראשונה בתולדות המועדון. אם זה יקרה, זו תהיה עבור קוואי אליפות השלישית בשלוש קבוצות שונות אותן הוביל. יש למה לצפות.


