ארה"ב ואיראן מגבשות הסכם שישיב את שתיהן להסכם הגרעין מ-2015. דיפלומטים ששוחחו עם סוכנות הידיעות רויטרס אמרו שההסכם כולל כמה צעדים הדדים שנועדו להשיב את שתי המדינות למלא אחר ההסכם. הצעדים הראשונים לא כוללים פטורים מסנקציות על הנפט האיראני ואמורים לבוא כעבור תקופה מסוימת שעליה יסכימו הצדדים.
נציגי איראן, רוסיה, סין, בריטניה, צרפת, גרמניה, האיחוד האירופי וארה"ב עדיין מנהלים משא ומתן על פרטי טיוטת ההסכם על רקע אזהרות המערב שהזמן להציל את הסכם הגרעין הולך ואוזל. נציגי המדינות אמרו שכבר הוסכם על חלק גדול מהטקסט, אבל שעדיין נותרו כמה בעיות שעדיין לא נפתרו.
ארה"ב פרשה מהסכם הגרעין ב-2018 תחת ממשלו של דונלד טראמפ. איראן אמנם לא פרשה מההסכם, אבל הפרה את תנאיו בהזדמנויות רבות. המטרה העיקרית של המערב היא להחזיר את שתי המדינות לשוב לקיים את תנאי ההסכם שכלל הסרה של סנקציות נגד איראן, כולל אלה שפגעו קשות במכירות הנפט שלה. איראן, בתמורה, התחייבה ב-2015 להגביל את פעילויותיה הגרעיניות. הגבלה זו נועדה להאריך את משך הזמן שיהיה לאיראן כדי להעשיר מספיק אורניום בשביל לייצר פצצה אטומית, אם תבחר לעשות זאת.
ההסכם שמתגבש בווינה בין איראן לבין המעצמות משתרע על פני יותר מ-20 עמודים. הוא קובע רצף של צעדים שיינקטו מרגע שההסכם יאושר על ידי כל הצדדים. הצעד הראשון יכלול השעיה איראנית של העשרת אורניום מעל רמה של 5% – כך אמרו שלושה דיפלומטים המעורים בנושא. הטקסט של ההסכם גם מרמז על צעדים אחרים שלדברי דיפלומטים כוללים: הפשרת כספים איראניים בסך של כשבעה מיליארד דולר שתקועים בבנקים בדרום קוריאה בגלל הסנקציות האמריקאיות; שחרור אסירים שמוחזקים באיראן, גורמים שונים מעריכים שיחלפו בין חודש עד שלושה חודשים מהחתימה על ההסכם ועד לתחילת הסרת הסנקציות. לדברי דיפלומטים, איראן תחזור בסופו של דבר להעשיר אורניום עד רמה של 3.67% – כפי שנקבע בהסכם הגרעין מ-2015.