הבמאי זוכה האוסקר סטיבן ספילברג אמר בראיון ל-"The Late Show with Stephen Colbert" שהאנטישמיות היום עלתה לנקודה שבה היא "לא אורבת יותר, אלא ניצבת בגאווה" כמו שהייתה בגרמניה בשנות ה-30.
ספילברג דן בסרטו האחרון, "The Fabelmans", עם סטיבן קולבר; הסרט הוא חצי אוטוביוגרפי שבו דמות המבוססת על ספילברג צעיר נתונה לבריונות אנטישמית בתיכון. קולבר שאל את ספילברג אם הוא מופתע מעלייתה של "האנטישמיות הציבורית" כיום; הוא ענה שזה "מאוד מאוד מפתיע".
"האנטישמיות תמיד הייתה שם, או שהיא הייתה ממש מעבר לפינה וקצת מחוץ לטווח הראייה אבל תמיד אורבת, או שהיא הייתה הרבה יותר גלויה כמו בגרמניה בשנות ה-30", אמר ספילברג, לפי וראייטי. "אבל מאז גרמניה בשנות ה-30 אני רואה כיום שהאנטישמיות כבר לא אורבת, אלא עומדת גאה עם ידיים על המותניים כמו היטלר ומוסוליני, מעזה אותנו להתריס נגדה. מעולם לא חוויתי את זה בכל חיי, במיוחד במדינה הזו".
הוא הוסיף כי "הדחה לשוליים של אנשים שאינם חלק מאיזה מירוץ כלשהו זה משהו שמתגנב אלינו כבר שנים על גבי שנים על גבי שנים. שנאה הפכה לסוג של חברות במועדון שצבר יותר חברים ממה שאי פעם חשבתי שאפשר באמריקה", אמר הקולנוען ההוליוודי האגדי, "ושנאה ואנטישמיות הולכים יד ביד. אתה לא יכול להפריד אחד מהשני." עם זאת, ספילברג אמר לקולבר שהוא מאמין שאנה פרנק צדקה כשחשבה וכתבה "שרוב האנשים טובים". "אני חושב שבעיקרון שלנו, יש טוב ויש אמפתיה", אמר.
מנכ"ל הליגה נגד השמצה, ג'ונתן גרינבלט, צייץ בטוויטר שדבריו של שפילברג היו "צורבים להפליא" והודה לקולבר על "ההבחנה בין #אנטישמיות ציבורית ופרטית". "אנטישמיות תמיד הייתה שם, אבל כרגע יותר אנשים מרגישים נועזים לפעול לפי השנאה שלהם", כתב גרינבלט.
אתר "סוף שנאת היהודים" צייץ בטוויטר: "ספילברג צודק. שנאת יהודים שתמיד הסתתרה לעין, אט אט הפכה למנורמלת ולמיינסטרים. בין אם זה מגיע מאנשים שמראים סמלי הצדעה נאציים או דורשים 'להפעיל את האינתיפאדה', אנו רואים את שנאת היהודים בשטח פתוח. אנחנו צריכים להתעמת עם שנאת יהודים על ידי כך שנקרא לזה מה שזה. המאבק למען חירותנו וזכויות האזרח שלנו פירושו דה-נורמליזציה של השנאה על ידי ערעור עליה. אנחנו אלה שצריכים לעמוד גאים, חמושים מחוברים זה לזה, מתריסים מול הרוע".
ספילברג הקים את קרן USC Shoah בשנת 1994, שנה לאחר שיצא סרטו עטור הפרסים "רשימת שינדלר". הקרן תיעדה את מסכת העדויות הגדולה בעולם של ניצולי שואה.