אדם חמוש נעצר ביום רביעי ליד ביתו של שופט בית המשפט העליון ברט קוואנו במרילנד. הצעיר מקליפורניה נשא אקדח, סכין וגז פלפל ולטענתו אמר למשטרה שהוא רוצה להרוג את השופט, לפי גורמים רשמיים. "האיש היה חמוש ואיים על השופט קוואנו", אמרה דוברת בית המשפט העליון, פטרישיה מקייב ביום רביעי. "הוא הועבר למחוז 2 של משטרת מחוז מונטגומרי."
מקורות אמרו ל-NBC News שהחשוד הוא ניקולס ג'ון רוסקה, בן 26, מסימי וואלי קליפורניה ושהוא לקח מונית לאזור מעונו של השופט השמרני.
לפי הוושינגטון פוסט, הוא כנראה היה מוטרד מהטיוטה שהודלפה של חוות דעת של בית המשפט העליון המאותת שבית המשפט מתכונן לבטל את רו נגד ווייד, המבטיח את זכות פדרלית להפלה. על פי הדיווחים, האיש גם היה מוטרד מהירי ההמוני לאחרונה במדינה. לא ברור מי התריע בפני הרשויות על האיום הפוטנציאלי, דיווח הפוסט. החשוד לא הגיע לביתו של קוואנו ונעצר בן לילה ברחוב סמוך. דובר משטרת מחוז מונטגומרי אמר שהתיק "הועבר ל-FBI".
בהצהרה, מושל מרילנד, לארי הוגאן, קרא "למנהיגים בשתי המפלגות בוושינגטון לגנות בחריפות את הפעולות הללו בטווח קצר". הוא הוסיף: "זה חיוני למערכת החוקתית שלנו שהשופטים יוכלו לבצע את תפקידם ללא חשש מאלימות נגדם ונגד משפחותיהם".
בחודש שעבר טיוטה של חוות דעת של בית המשפט העליון שהדלפה חשפה שופטים מתכוננים לבטל את הפסיקה הקודמת שסיפקה לאמריקאים זכויות הפלה. מפגינים יצאו לרחובות וושינגטון די.סי. בעקבות החדשות, כשמאות פעילים בעד בחירה התאספו מחוץ לבניין בית המשפט.


