מהתביעה נמסר: "השינויים יגבילו, אם לא יחסלו על הסף את תוכנית H-1B״

מועצת אזור ה- bay area, אוניברסיטת סטנפורד ושלל קבוצות חינוך ועסקים תובעים את ממשלתו של הנשיא דונלד טראמפ על כללים חדשים לתוכנית הוויזה השנויה במחלוקת H-1B עליה נסמכות חברות טכנולוגיה רבות בעמק הסיליקון.
הממשל הטיל בתחילת החודש תקנות נוספות על התוכנית, המיועדת לעובדים מיומנים. בין השינויים ניתן למנות מגבלה חדשה לשנה על השמת עובדים בחברות צד ג ', הגדרות מגבילות יותר של משרות ויחסי עבודה הזכאים לוויזה והגדלת שכר מינימום.
בהודעה על השתתפותה בתביעה שהוגשה ביום שני, המועצה, קבוצת מדיניות ציבורית במימון עסקי, טענה כי הכללים החדשים מקשים רבות על התוכנית למעשה, מה שישפיע משמעותית על תעשיית הטכנולוגיה. גוגל, אפל ופייסבוק קיבלו בשנה שעברה יחד אישורים ליותר מ -5,500 עובדי H-1B חדשים, על פי נתוני הממשלה הפדרלית.
"סגירת הצינור שלנו של עובדים זרים מיומנים גבוהים תהיה אסון לכלכלתנו ולהתאוששותנו לאחר COVID", אמר שון רנדולף, מנהל בכיר במכון הכלכלי של המועצה. "אזור המפרץ, ואמריקה, חייבים להמשיך להיות מקום שאליו כל אחד בעולם יכול לבוא לרדוף אחר תפקידם החלומי או החלומי. הצעה זו של ממשל טראמפ מסיימת למעשה אפשרות זו. " סטנפורד לא הגיב לשאלות בדבר השתתפותה בתביעה.


