אוניברסיטת דרום קליפורניה (USC) תובעת שני יוטיוברים לאחר שמתיחות שצילמו חוללו בהלה בקרב הסטודנטים והסגל. על פי מסמכי בית המשפט, שנחשפו בידי הלוס אנג'לס טיימס, התובעת טוענת כי השניים אחראים לשלושה מקרים שונים של "השתלטות על כיתה", בפקולטה למדעי הרוח.
ביום שישי האחרון הוציא שופט צו מניעה האוסר על היוטיוברים ארנסט קנייבסקי ויוגאו באי להיכנס לתחומי המוסד. הם אינם סטודנטים באותה אוניברסיטה. היא תובעת גם פיצויים בסכום שגובהו לא נמסר, ודורשת כי השניים ישלמו את הוצאות המשפט.
המקרה האחרון אירע ב-29 במארס. השניים נכנסו להרצאה על השואה כשאחד מהם התחזה לחבר במאפיה הרוסית בעוד השני התחזה להוגו בוס. מעצב האופנה הידוע זכור בין היתר בגלל העיצוב של מדי האס-אס ויחידות נוספות במשטר הנאצי, כשהמדים יוצרו בין היתר באמצעות עובדי כפייה.
סטודנטים נמלטו מהכיתה בבהלה מפני "מה שנראה להם כמו איום משמעותי של אלימות הצפויה בכיתה", נכתב בתביעה. חלקם נפלו במנוסה, והשאירו לפטופים ותיקים בחדר. עורכי דינה של האוניברסיטה כתבו כי התנהגותם של השניים היא בגדר "מטרד ציבורי ופרטי", והשניים הפחידו את הסטודנטים והכניסו אותם למצוקה.
אייוורי קוטלר, סטודנטית שנכחה בשיעור, סיפרה ל-USC Annenberg Media כי שלושה בני אדם נכנסו לכיתה והתחילו לצעוק על אחד הסטודנטים כי אביו "חייב להם מיליונים", תוך שהם מנסים להוציא משהו מתוך מזוודת מתכת. "הייתי ליד הדלת והתחלתי לרוץ החוצה", סיפרה. "כולם ברחו בפאניקה". על פי הדיווח באתר, השניים נעצרו בידי שוטרי הקמפוס והועברו לידי משטרת לוס אנג'לס.
בספטמבר האחרון נכנסו השניים עם אדם נוסף לשיעור ואיימו על המרצה, עד שזה נאלץ לצאת מהכיתה. לאחר מכן הם עלבו בסטודנטים והשפילו אותם.


