מדינת מיזורי בארה"ב הוציאה להורג ביום רביעי לראשונה אישה טרנסית שנגזר עליה עונש מוות, בגין רצח בת זוגה ב–2003. האסירה, אמבר מקלוכלין, הגישה בקשה להמתקת עונשה שנדחתה בידי המושל מייק פרסון כמה שעות טרם בוצע גזר הדין. מקלוכלין, בת 49, הוצאה להורג באמצעות זריקת פנטוברביטל. עתירתה התמקדה בכמה נושאים — בהם טראומות ילדות ובעיות נפשיות של מקלוכלין, שלא הועלו בשעתם בפני חבר המושבעים במשפטה. בין היתר נכללו בבקשה פרטים על התעללות שחוותה מצד הורי אומנה שונים כשהיתה פעוטה, אחרי שננטשה בידי אמה. עוד צוין כי היא סובלת מתסמונת אלכוהול עוברית וכי אביה המאמץ ירה בה באקדח הלם חשמלי.
בבקשה שהגישה להמרת עונשה למאסר עולם נכתב גם כי מקלוכלין סובלת מדיכאון וניסתה להתאבד בעבר כמה פעמים. לצד זאת נכתב כי היא אובחנה עם דיספוריה מגדרית, מצב הגורם לייסורים ותסמינים נוספים כתוצאה מפער בין זהותו המגדרית של אדם למין הביולוגי שנקבע לו בלידה.
בהצהרתה האחרונה, בטרם הוצאה להורג, מקלוכלין הביעה צער על הרצח של בת זוגה, בברלי גונתר. "אני מצטערת על מה שעשיתי, אני אדם אוהב ואכפתי", כתבה. לפני ההליך לשינוי מינה, שאותו עברה בעודה בכלא, היא ניהלה מערכת יחסים בעייתית עם גונתר. מקלוכלין נהגה להופיע במשרד שבו עבדה גונתר בפרברי סנט לואיס. לפעמים התחבאה בתוך הבניין. בשלב מסוים מקלוכלין קיבלה צו הרחקה מגונתר, אז בת 45, שזכתה מדי פעם לליווי שוטרים למכוניתה בסיום יום העבודה.
בליל ה–20 בנובמבר 2003 הזעיקו שכניה של גונתר את המשטרה לאחר שהבחינו כי לא שבה הביתה. השוטרים שהגיעו למקום עבודתה מצאו ידית שבורה של סכין ליד רכבה שחנה בחוץ, ושובל דם בסמוך. למחרת נעצרה מקלוכלין והובילה את המשטרה למקום ליד נהר מיסיסיפי בסנט לואיס שבו הושלכה גופתה של גונתר.
מקלוכלין הורשעה ברצח מדרגה ראשונה ב–2006. שופט גזר עליה עונש מוות לאחר שחבר המושבעים הגיע למבוי סתום באשר לשאלה אם יש להוציאה להורג או לא. ב–2016 הורה בית המשפט על דיון נוסף בגזר הדין, אך ועדה פדרלית לערעורים הותירה את עונש המוות על כנו ב–2021.
האישה היחידה שהוצאה להורג אי פעם במיזורי היתה בוני הדי. היא הוצאה להורג ב–18 בדצמבר 1953, בשל חטיפה והרג של ילד בן שש. הדי הוצאה להורג בתא גזים לצד חוטף ורוצח אחר, קארל אוסטין הול. בשנה שעברה הוצאו להורג בארה"ב 18 בני אדם — בהם שניים במיזורי.