מניית מובילאיי הישראלית זינקה ב-38% ביום המסחר הראשון שלה בנאסד"ק (תחת הסימול MBLY) – למחיר של 29 דולר, המשקף לה שווי של 23.1 מיליארד דולר.
הנפקת החברה מותירה טעם חמוץ־מתוק. מצד אחד יש את הצד האבסולוטי שלא מאפשר להתעלם מכך שמדובר בהנפקה הישראלית הגדולה במונחי שווי שוק וגם ההנפקה הגדולה ביותר בנאסד"ק מתחילת 2022. אבל יש גם את הצד השני, היחסי, ובו רואים את הפער האדיר בין השווי של 16.7 מיליארד דולר, שבו נסגרה ההנפקה, לבין השווי של 50 מיליארד דולר שעליו חלמו במובילאיי ובאינטל כשהוחלט לצאת למהלך. גם אם נניח כי המספר של 50 מיליארד דולר נזרק כחלום בניסיון לייצר מעין עוגן ולא היה מציאותי מלכתחילה, הרי הציפייה של החברות היתה לכל הפחות לבצע את ההנפקה בשווי כפול מזה שבו נמכרה מובילאיי לאינטל לפני חמש שנים. בסופו של דבר השווי בהנפקה דומה מאוד ל־15.3 מיליארד דולר במזומן שאותם שילמה אינטל עבור החברה הירושלמית של אמנון שעשוע.
בפועל ההנפקה נעשית במכפיל נמוך הרבה יותר ממה ששילמה אינטל עבור מובילאיי, שכן מאז העסקה הכנסות החברה צמחו מ־200 מיליון דולר לקצב של 1.4 מיליארד דולר השנה. החברה גם רווחית תפעולית בניכוי הפחתת הנכסים הבלתי מוחשיים שהעבירה אליה אינטל במעין נדוניה בסמוך להנפקה. החתמים של אינטל ומובילאיי – גולדמן זאקס, מורגן סטנלי, סיטיגרופ, בנק אוף אמריקה וברקליס – ניסו לייצר את האפקט הנדרש להנפקה מהסוג הזה. הם הנמיכו במכוון את טווח המחירים ל־20-18 דולר למניה בתקווה שהמשקיעים שבכל זאת רעבים למניות חדשות יתנפלו וידחפו את השווי כלפי מעלה. גם השבועות האחרונים בוול סטריט – שהיו מצוינים ואף גרמו לתחושה שהשווקים נכנסו לראלי של סוף השנה – סיפקו רוח גבית, אלא שההנפקה נסגרה בסופו של דבר רק מעט מעל הטווח, במחיר של 21 דולר למניה.
אינטל תקבל 861 מיליון דולר, ובמקביל התחייבה קרן ההשקעות ג'נרל אטלנטיק לקנות מניות מובילאיי ב־100 מיליון דולר נוספים במחיר שייקבע בהנפקה. אף שההנפקה נסגרה קצת מעל הציפיות, באינטל, מובילאיי וגם אצל החתמים קיוו שזה יהיה משהו דרמטי יותר, וכל העיניים היו נשואות לפתיחת המסחר במניה בתקווה שאולי המשקיעים בכל זאת ייצאו מהשיתוק שאחז בהם ויספקו את ה־POP המיוחל – אותה קפיצה מטאורית במניה ביום המסחר הראשון השמורה לכוכבות החדשות בנאסד"ק.
באינטל מקווים כי הנפקת מובילאיי תיתפס כהצלחה ותסיט את תשומת הלב מהתוצאות העסקיות הלא טובות שהיא צפויה להציג. בשוק ההון אף היו הערכות כי הוחלט בכוונה להפחית את השווי של מובילאיי כדי לייצר לה מעין מרווח זינוק ולספק למשקיעי אינטל המותשים מירידות, שכבר מגיעות לכ־50% מתחילת השנה, קצת נחת.