"זה הזמן של ישראל", מכריז השבוע אתר התעופה Airline Weekly בכתבה שמתארת את הפופולריות הרבה של ישראל בעת האחרונה. הכתבה מתבססת על נתונים לפיהם מספר המבקרים בארץ הגיע לשיא של 4.6 מיליון בשנת 2019, לפני שצלל בעקבות מגפת הקורונה, כפי שקרה בשאר העולם. "כעת, המטיילים להוטים לחזור וחברות התעופה בארצות הברית מוכנות לשרת אותם".
כפועל יוצא הוכרזו קווים חדשים וטיסות נוספות של חברות התעופה האמריקאיות אמריקן איירליינס ודלתא איירליינס. זאת בהמשך לטיסות הישירות של יונייטד איירליינס. על פי הדיווח, אמריקן איירליינס תרחיב בנובמבר את לוח הטיסות שלה בקו תל אביב-מיאמי, ודלתא תשיק קו ישיר חדש מאטלנטה באביב הבא. הקווים הנוספים מגיעים על רקע גידול של 4.5 אחוז בביקושים בחודש יולי האחרון, לעומת הרמות של שנת 2019. "הנסיעות גדלו", אמרה לאתר התעופה יעל גולן, מנהלת אזור דרום ארה"ב מטעם משרד התיירות. "אנשים מחפשים אחר טיולים בעלי משמעות ומוצאים זאת בישראל, בין אם מדובר ביהודים ובין אם בנוצרים".
בשנת 2019, הנסיעות הבינלאומיות לישראל הגיעו לשיא של 4.6 מיליון מבקרים, עלייה של כמעט פי שלושה משנת 2009. אך המספרים ירדו במהלך המגפה ל-832 אלף איש בשנת 2020, ו-397 אלף בשנת 2021. ארצות הברית הייתה ה"מקור" הגדול ביותר למבקרים בינלאומיים בישראל, כאשר קרוב למיליון אמריקאים נחתו בישראל בשנת 2019.
כעת חברת דלתא, שכבר טסה לתל אביב מבוסטון וניו יורק, מוסיפה כאמור קו מאטלנטה. אמריקן איירליינס, שלא טסה לישראל זמן רב לפני פרוץ המגיפה, הוסיפה קו למיאמי ולניו יורק. חברת יונייטד, בעלת נתח השוק הגדול ביותר בשוק ארה"ב-ישראל, פוקדת את תל אביב מארבעה מוקדים, עם תוכניות להוסיף טיסות נוספות גם משיקגו.
אמריקן איירליינס חזרה לישראל בשנת 2021, כאשר ההשקה המחודשת הגיעה חמש שנים לאחר ביטול הקו בין פילדלפיה לתל אביב. אמריקן מתכננת להגביר את תכיפות הטיסות בקו מיאמי-תל אביב ולהפוך אותו לקו יומי. הדבר מתוכנן לחודש אוקטובר, תוך שימוש במטוסי בואינג 787-8 ("דרימליינר"). "החלום היחיד שנותר לי הוא קו של אמריקן מדאלאס. זה כעת בהמתנה", אמרה גולן.
יונייטד ממשיכה להוביל את השוק בין ארצות הברית לישראל, ותרחיב זאת עם קו שיקגו. כיום החברה טסה אל ומישראל שלוש פעמים בשבוע, והחל מה-1 בנובמבר היא תפעל ארבע פעמים בשבוע, עד לחודש מרץ. יונייטד טסה לישראל פעמיים ביום מניוארק, מדי יום מסן פרנסיסקו ושלוש פעמים בשבוע מוושינגטון הבירה.
חברת אל על פועלת במקביל בקווים אל בוסטון, לוס אנג'לס, מיאמי, ניו יורק (JFK וניוארק). החברה, שמקווה לצמיחה עם יציאתה מהמשבר, הודיעה על תוכניות להעביר את משרדיה בארה"ב מניו יורק למיאמי, במטרה להפחית את עלויות השכירות.
עם זאת, באתר Airline Weekly גם נכתב כי הביקור בישראל עשוי להיות כרוך בקשיים כאלה ואחרים. כך למשל, בחודש מרץ האחרון ביטל מועדון ארגון איכות הסביבה "סיירה קלאב" (Sierra Club) את הביקורים בישראל שתוכננו לאביב 2023, בלחץ פעילים אנטי-ישראלים. מספר ימים לאחר מכן, הארגון פרסם באתר האינטרנט שלו כי הצהרה לפיה ההחלטה לבטל את הטיולים התקבלה "בחופזה", והיא נעשתה "בדרכים שיצרו בלבול, כעס ותסכול". על פי הפרסום, מועדון סיירה "מחויב לעבוד בצורה יותר מכוונת, יסודית ומתחשבת כדי שנוכל למנוע מכך להתרחש שוב".