ערב פתיחת פסטיבל הסרטים הישראלי נערך ביום חמישי האחרון ב-Writers Guild Theater בבוורלי הילס. מנכ"ל ומייסד הפסטיבל מאיר פניגשטיין השכיל להביא לערב היוקרתי אורחים מרתקים שריגשו את הקהל בדבריהם על הקשר העמוק שלהם לישראל ולתעשיית הסרטים המפותחת שלה (צילומים: מיכל מבצרי ואורלי הלוי)
הקומיקאי אילון גולד הינחה בחינניות ושובבות טקס הענקת אותות הוקרה לשרי לנסינג, מי שהפיקה 200 סרטי קולנוע (טיטאניק, פורסט גאמפ), והאשה הראשונה שעמדה בראש פירמידת אולפן סרטים "פוקס המאה ה-20" ולאחר מכן "פאראמונט".
לכוכב עבר – מרטין לנדאו מסדרת הטלוויזיה "משימה בלתי אפשרית" ומאות סרטים ומחזות; ולכוכב הישראלי אורי גבריאל, שהסרט בכיכובו, "בלדה לאביב הבוכה", פתח את הפסטיבל והוקרן בערב הבכורה.
הסרט "בלדה לאביב הבוכה", שפניגשטיין בחר בו לפתוח את הפסטיבל, הוא אחד הסרטים המושקעים ביותר שיצאו השנה בארץ. סרטו של בני תורתי הוא בראש ובראשונה מחווה למוסיקה המזרחית וכל הסרט נע סביב יצירה שנקראת "סימפונית האביב הבוכה", אותה מנגנים בסיומו 8 נגנים, בכלי נגינה קדומים: עוד, סנטור, טאר, נאי, זארב, דאריה (תופי מסגרת) וקמנצ'ה.
הסרט – שאין לו זמן ואין לו מקום – הוא המסע שעושה יוסף טאווילה, גיבור הסרט, בחיפוש אחר נגנים מעולים שינגנו איתו את הבלדה, הוא הולך מכפר לכפר, מבקר בבתי מרזח מקומיים שם מנגנים ושותים, ובכל כפר הוא אוסף נגן. עלילת הסרט מתרחשת במיבני אבן באיזורים שונים ברחבי ישראל: בכנסייה בבית ג'מאל, ביפו, בבת שלמה, בבית גוברין.
רוב שחקני הסרט אינם שחקנים מקצועיים חסרי ניסיון קודם במשחק. חלקם זמרים – אישתר, אדר גולד, דודו טסה; או נגנים – מארק אליהו, אמיר שהסר, גיל רון שמע. את שיר הנושא 'בלדה לאביב הבוכה' כתב בני תורתי ללחן של מארק אליהו ומבצעות אותו בביצוע המקורי אישתאר ורינת בר, ביצוע נוסף מבוצע על ידי אישתאר ואדר גולד.
"בלדה לאביב הבוכה" היה מועמד לפרס אופיר (ה'אוסקר' הישראלי) ב-9 קטיגוריות שונות, מתוכן זכה ב-4 – בקטיגוריות אמנותיות-טכניות: פס קול, מוזיקה, עיצוב אמנותי ועיצוב תלבושות.
לפסטיבל יגיעו גם השנה אורחים במיוחד מישראל ובראשם שייקה לוי וגברי בנאי, שני הנותרים משלישיית הפאר הישראלית "הגשש החיוור", שישתתפו בהקרנת מחווה של סרטם הקלאסי "גבעת חלפון אינה עונה", ביום רביעי, ה-1 במאי, ב-7 בערב, ב-Leemmle Music Hall בבוורלי הילס – ויענו לשאלות הקהל. איתם יגיע גם הבמאי עופר נעים, שבהקרנות נפרדות, יציג את סרטו התעודי על הגשש השלישי – "פולי – שיר עזבוֹן" (Poli's Final Sketch), שהופק במלאת 5 שנים למותו של ישראל (פולי) פוליאקוב.
שני במאים מאורחי הפסטיבל יציגו בו את סרטי הבכורה שלהם:
נועה אהרוני תציג את "עד סוף הקיץ" (By Summer's End), שמתרחשת בעיירה קטנה במרכז הארץ בקיץ 1978. זהו סרט התבגרות, אבל לא רק של ילדה – גם של אמא, של משפחה, ובמידה מסוימת גם של מדינה.
גם הבמאי יריב הורוביץ הוא פנים חדשות בקולנוע הישראלי, ו"רוֹק בקסבה" (Rock The Casbah), שיוצג בפסטיבל באל.איי, הוא סרטו הראשון. שנת התרחשות סרט זה היא 1989, בעיצומה של האינתיפאדה. הסרט זכה בפרס הקונפדרציה הבינלאומית לבתי קולנוע איכותי בפסטיבל ברלין 2013, ויריב הורוביץ קיבל את פרס חבר השופטים לסרט הטוב ביותר בפסטיבל אובין הצרפתי, והיה חביב הקהל בפסטיבל בראגמו באיטליה.
עוד יתארחו בפסטיבל: הבמאי יבגני ריומן עם סרטו העלילתי הרגיש "איגור ומסע האגוֹרים" (Igor and The Cranes' Journey), ואוריאל סיני שיציג את סרטו התעודי "סיפורים" (Numbered) על ניצולי מחנה ההשמדה אושוויץ.
לפרטים מלאים על מועדי הקרנה ולרכישת כרטיסים היכנסו לאתר
www.israelifilmfestival.com
;//