בורסות וול סטריט ממשיכות לשבור שיאים על רקע דו"חות כספיים חזקים של ענקית הטכנולוגיה אפל, לאחר שביום חמישי השלימו את הזינוק החודשי החד ביותר מאז 2020. הדולר נחלש מול מטבעות מרכזיים בעולם לאחר החודש הגרוע ביותר מאז יוני, ואילו התשואה על האג"ח הממשלתיות האמריקאיות נסחרת קרובה לרמתה הגבוהה מזה חודש.
מדד נסדאק (+1.04%25151.75) , שנסגר אתמול בשיא בפעם השביעית מתחילת השנה, עולה ב-0.6%. מדד דאו ג'ונס (+0.13%49715.54) מטפס ב-0.3%. מדד S&P 500 (+0.63%7254.16) , שקבע אתמול שיא סגירה, מוסיף 0.4%.
בורסות וול סטריט סגרו ביום חמישי את החודש הטוב ביותר שלהן זה כמעט שש שנים בהובלת מניות הטכנולוגיה, על רקע אופטימיות סביב תחום הבינה המלאכותית. מדדי נאסד"ק ו-S&P 500 זינקו באפריל ב-15.3% וב-10.4%, בהתאמה — החודש הטוב ביותר מאז 2020. מדד דאו ג'ונס טיפס באפריל ב-7.1%, העלייה החודשית החדה ביותר מאז 2024.
"עונת הדו"חות האחרונה בארה"ב הייתה חזקה, וסייעה למנוע מהשווקים הגלובליים לרשום נפילות חדות למרות השלכות הסכסוך באיראן", אמר ראס מולד, מנהל השקעות בפלטפורמה ההשקעות AJ בל.
מדד הדולר ספוט של בלומברג, העוקב אחר ביצועי הדולר מול סל של 10 מטבעות מרכזיים בעולם, נסוג ב-0.1%. זאת, אחרי שבמהלך אפריל ירד המדד ב-1.9% — הנפילה החודשית החדה ביותר מאז יוני — לאחר שתקוות שתלו המשקיעים בשיחות לסיום המלחמה במזרח התיכון ציננו את הביקוש למטבע האמריקאי, שנחשב למקלט עבור המשקיעים בעתות משבר.
תחזית חזקה של אפל ונתוני ייצור בארה"ב
הבנק הפדרלי הותיר השבוע את ריבית הבסיס בארה"ב ללא שינוי בטווח של 3.5%-3.75%, בפעם השלישית ברציפות. והמשקיעים מעריכים כי היא תישאר ברמה זו לפחות עד סוף השנה.
החוזים על הריבית הפדרלית, שמשקפים את ציפיות השוק מהריבית בארה"ב, מעניקים כעת הסתברות של 10% בלבד לכך שהבנק הפדרלי יוריד את הריבית ב-0.25% עד סוף 2026, לצד סיכוי של 6% להעלאת ריבית בשיעור דומה.
מניית אפל (-1.27%267.61) עלתה ב-5.3% במסחר בוול סטריט, תוך הגדלת שווי השוק של יצרנית אייפון ב-210 מיליארד דולר. ענקית מוצרי האלקטרוניקה, בשיחת ועידה לאחר פרסום בדו"חות הכספיים שלה , סיפקה תחזית הכנסות חזקה מהציפיות לרבעון הנוכחי. החברה צופה כעת צמיחה של 14%-17% במכירות ברבעון השני של 2026 (שהוא רבעון הכספים השלישי של החברה) — גבוה משמעותית מציפיות האנליסטים לתחזית צמיחה של 9.1%.


