הונו האישי של סטיב באלמר, שהחל את דרכו במיקרוסופט כעוזרו של ביל גייטס, עשוי בקרוב לעלות על הונו האישי של מייסד ענקית התוכנה והבוס שלו לשעבר.
הונו האישי של באלמר, אשר עבד במיקרוסופט במשך 33 שנה- מהן 14 כמנכ"ל, מוערך כעת ב-154 מיליארד דולר, זינוק של 23.7 מיליארד דולר מתחילת השנה, לפי מדד המיליארדרים של בלומברג.
באלמר הוא כעת האיש השביעי הכי עשיר בעולם, מקום אחד אחרי גייטס, שמדורג במקום השישי עם הון אישי המוערך ב-157 מיליארד דולר, עלייה של 16.1 מיליארד דולר מתחילת 2024, לפי מדד המיליארדרים של בלומברג.
מקרה נדיר
אם הונו של באלמר, שפרץ את מחסום ה-100 מיליארד דולר בשנת 2021, אמנם יעקוף את זה של גייטס, יהיה זה מקרה נדיר שבו עובד של חברה הופך לעשיר יותר מאשר המייסד שלה. עם זאת, הונו של גייטס עשוי היה להיות גבוה באופן ניכר לולא תרם לצדקה יותר מ-50 מיליארד דולר מאז 1994.
באלמר הצטרף למיקרוסופט בשנת 1980 כעוזר של גייטס בתחום הניהול העסקי, והיה העובד ה-30 של החברה, שכוח העבודה שלה מונה כיום כ-220 אלף בני אדם. באלמר שימש בשורה של תפקידים במיקרוסופט, בהם סגן נשיא בכיר למכירות ותמיכה, סגן נשיא בכיר למערכות תוכנה, וסגן נשיא לשיווק, בטרם החליף בשנת 2000 את גייטס בתפקיד המנכ"ל.
הוא פרש מתפקידו כמנכ"ל מיקרוסופט ב-2014, כשבבעלותו 333 מיליון מניות, או נתח של 4% ממניות ענקית התוכנה, וכיום הוא הבעלים של קבוצת ה-NBA לוס אנג'לס קליפרס.
העלייה החדה בהונו האישי של באלמר בשנה האחרונה נבעה בעיקרה מהקדחת סביב בינה מלאכותית (AI) שהקפיצה את מניית מיקרוסופט בזכות הנתח שלה בסטארט-אפ OpenAI, העומד מאחורי הצ'אטבוט ChatGPT. מלבד זאת, באלמר גם מקבל מדי שנה מיליארדי דולרים בדיווידנים שמחלקת מיקרוסופט לבעלי המניות.
באלמר, בן 68, מקדים ברשימת עשירי העולם מיליארדרים ידועים כמו מייסד אורקל לארי אליסון (הון אישי של 153 מיליארד דולר), המייסד שותף של גוגל סרגיי ברין (148 מיליארד דולר), המשקיע האגדי וורן באפט (135 מיליארד דולר), מייקל דל, מייסד, יו"ר ומנכ"ל חברת תשתיות הטכנולוגיה הנושאת את שמו (120 מיליארד דולר) ומנכ"ל ענקית השבבים אנבידיה ג'נסן האונג (115 מיליארד דולר).