אף אחד לא ציפה לזה, אבל שוק הקריפטו חזר למרכז הבמה ב־2023. השוק אמנם חווה טלטלות עזות בעקבות נפילת בורסת FTX, ותביעות מתוקשרות נגד מייסד הבורסה וכן נגד בורסת בייננס (הגדולה בעולם), אך נראה שהשוק הצליח להיחלץ מהמשבר. כך המטבעות המבוזרים נסקו בחדות במהלך השנה שעברה, כשבראשם הביטקוין, המטבע החזק ביותר בשוק, שקפץ ב־156% לשווי של 42 אלף דולר. והוא אינו עוצר גם בתחילת שנת 2024, כשרשם השבוע את רמתו הגבוהה ביותר מאז אפריל 2022. זאת בעת שהמטבע מציין ממש בימים אלה יום הולדת 15 להיווסדו. גם מטבע האת'ריום (השני בגודלו בשוק הקריפטו) זינק אשתקד ביותר מ־100%.
לאחר שנה חיובית כזו, מצפים בשוק הקריפטו להמשך המגמה, על בסיס מספר אירועים חשובים שעתידים להתרחש במהלך השנה. מנגד, חקיקה רגולטורית ואי ודאות לגבי מתווה הריבית בארה"ב, יכולים להעיב על האופטימיות בענף.
אירוע נוסף שעתיד להתרחש השנה, הוא אירוע החצייה של הביטקוין (halving). באלגוריתם של המטבע מוטמע קוד שחוצה את היקף ייצור מטבעות הביטקוין בכל 4 שנים. כתוצאה מכך, יצטמצם בקרוב מספר המטבעות בשוק.
כתוצאה מהאירועים הללו, אתר CNBC הראה ניתוחים החוזים נסיקות שווי המגיעות אף למאות אחוזים ויותר ביחס לשווי הביטקוין כעת. זאת בעיקר לנוכח התחושות בשוק כי ה־SEC תאשר את תעודת הסל.
רגולציה – לטוב ולרע
לצד זאת, כאמור, מקודמים השנה תהליכים רגולטוריים הנוגעים לקריפטו. לדברי שטרק, הרגולציה האירופית, 'MICA', העתידה להיכנס לתוקף בשלבים במהלך 2024, אמורה לספק בהירות עבור השחקנים בשוק ביבשת, כשתכלול גם קנסות כבדים על עבירות מרמה והונאה.
בארה"ב המצב בעייתי יותר. ישנם כמה גופים העוסקים בהסדרת השוק, אך תקנות ברורות עדיין אין. ה־SEC מנהלת מספר תביעות נגד חברות קריפטו, שמצידן דאגו לכך שפעילותן בשוק תהיה מוסדרת.