כנס נדלניסט אירח בוודלנד הילס את נתי סיידוף, בעל הבית החדש של ענקית הנדל"ן מישראל 'שיכון ובינוי' • ואת תמיר כהן, יו"ר החברה ויד ימינו • "המפתח הוא למצוא את האנשים הטובים ביותר: ב'שיכון ובינוי' יש צוות מצויין של מנהלים, כל אחד מהם הוא סופרסטאר" • דברים שרואים מכאן

קבוצת נדלניסט פועלות זו השנה השלישית וממשיכה לספק מפגשים מעניינים לקהילה הישראלית בלוס אנג׳לס. ׳עשינו עסק או לא׳ כך נקרא בתרגום חופשי מאנגלית המפגש האחרון שהציג שתי דמויות חשובות בעולם העסקים הישראלי אמריקאי של לוס אנג׳לס. נתי סיידוף, אחד מאנשי העסקים הישראלים המובילים בקליפורניה המייסד של Capital Foresight והבעלים של חברת שיכון ובינוי בישראל, חבר הבורד של ה- IAC וסגן הנשיא של ארגון Stands. סיידוף חלק את הבמה עם יד ימינו תמיר כהן, יושב הראש של שיכון ובינוי, חבר הדירקטוריון של IAC וגם פעיל בארגון הצופים בשבט חן.
יותר מ- 100 אנשי נדל״ן וקונסטרשיין, רובם חברי קבוצת ׳נדלניסט׳, הגיעו למרכז שפר בוודלנד הילס לערב המעשיר, ונהנו ממיטב המטעמים של ׳משה קייטרינג׳, שהביא עימו הפעם עמדת סושי צבעונית ומגוונת והגיש גם מנות חמות של אוכל מקסיקני, מתאבנים ושניצלים כמו שישראלים אוהבים. עוד במקום בר אלכוהול חופשי לאורך כל הערב. באדיבות הספונסרים של האירוע חברת ARIXA CAPITAL . לאחר שעה של נטוורקינג בין האורחים, נפתח הערב שהונחה על ידי ליאור יהודה, המייסד-שותף של חברת Landing 360.

יהודה פתח המפגש באיזכור של החיל הישראלי-אמריקאי שנפצע קשה בשבוע שעבר במילוי תפקידו. לוחם בחטיבת הנח"ל, יועד זגורי, מהקהילה הישראלית בלוס אנג׳לס, היה מדריך בשבט חן של הוואלי. בכתבה ששודרה בערוץ 13, תועד הביקור של הוריו החברים בקהילה ואת התמיכה שהם מקבלים מהישראלים בארץ ובאל-איי. בינהם שגב בנו של תמיר כהן) גם הוא חלק משבט חן של הצופים, שסיפר על הקירבה הגדולה אותה הוא חש לישראל ועל התוכניות שלו להתגייס גולני.
״זה בדיוק מה שאנחנו מנסים לעשות כאן. לחבר את הדור הבא שלנו לישראל. זו המשמעות של ה-IAC ובשביל זה אנחנו כאן״, סיכם יהודה טרם הציג בפני הקהל את סיידוף וכהן.
תחושה של הישגיות
במהלך השיחה שנערכה קצת יותר משעה, דנו השניים בנושאים רבים. אך הנושא המרכזי בפאנל סבב מן הסתם סביב הרכישה הענקית של קבוצת סיידוף בקיץ האחרון של חברת שיכון ובינוי מידי קבוצת אריסון בסכום של יותר ממיליארד שקלים.
סרטון וידאו קצר הציג את העבודה החשובה של חברת שיכון ובינוי ברחבי ישראל בעזרת צילום רחפן שמדלג בין אזורים שונים בארץ ומסביר על פיתוחה ועל עבודות שתית והאנרגיה שמבצעת החברה.
מה גרם לך לקנות חברה ישראלית? נשאל סיידוף
סיידוף: ״אני שואל את עצמי את אותה השאלה. חבר טוב שלי אמר לי פעם ׳ישראל זה מקום טוב לבקר בו, לא לעשות עסקים׳. ישראלים, למרות שהם האנשים הטובים ביותר, הם גם מאוד טובים בלעשות צרות לאחרים. אבל אנחנו רוצים לבנות את ישראל. אתה יודע, ב-IAC וגם Stand with Us אנחנו נלחמים באירגוני ה- BDS. הם מנסים להרוס ואנחנו בונים. אנחנו רוצים להראות לאנשים שלמרות כל הקשיים, ישראל זה מקום טוב
להשקיע בו ואפשר להצליח שם.

"יש גם תחושה של הישגיות כאשר אתה חוזר למדינה בה נולדת ועוזר לבנות אותה. אנחנו עובדים על המון פרוייקטים יוצאי דופן שיסייעו מבחינה ביטחונית. למשל מכשול גדול עם אמצעים אלקטרונים מתוחכמים וסנסורים שיורדים בעומק מאה מטר בתחתית האדמה. נציב אותו מסביב לישובים שעוטפים את עזה וכשאנחנו
נסיים שם לא יהיו יותר מנהרות טרור".
סיידוף החמיא רבות לתמיר כהן על העבודה הנפלאה שעשה בקידום עיסקת הרכישה מקבוצת אריסון, וכשנשאל איך ההרגשה להיות בעלים של חברה ציבורית השיב: ״זה דאווין. אתה אומנם מלא גאווה וזה כיף אבל הסוד הוא שיש לך מישהו כמו תמיר שטס לישראל ועושה את כל העבודה הקשה, ואז אני בא בסוף, חותם על הניירות וזוכה להיות הגיבור".
תמיר כהן, שהוא המנהל העסקי בפועל של קבוצת סיידוף ומהקיץ האחרון יושב ראש של שיכון ובנוי, סיפר על ניהול החברה הציבורית הענקית: ״זה קיבוץ של חוקים וריגולציות שבהתחלה אתה חושב שרובן מיותרות, אבל הן שם מסיבה מסויימת. המטרה שלנו היא לשמור את הכסף של הציבור בטוח. אנחנו מוודאים שאנחנו עובדים על פי הספר ולפי טובת הקהילה. אתה צריך לחשוב איך הבורסה תתנהג. כשאתה מנהל חברה ציבורית צריך לשמור על איך שאנחנו מדברים. מילים לא במקום
יכולות לפגוע באנשים ובתדמית של החברה.
"בישראל שמים דגש מיוחד על החוקים והרגולציות. אז נכון, זה אולי מקשה על עשיית עסקים או עושה את הדבר יותר איטי, אבל הכסף של הציבור בטוח יותר".
שיכון בינוי מעסיקה עשרת אלפים עובדים ו-8 חברות שעובדות תחת המטריה שלהם בעשרים מדינות שונות מסביב לעולם. אז איך אפשר לדאוג שכולם יעבדו על פי אותו קוד ובצורה נכונה וישרה? סיידוף מספר: ״אנחנו עובדים בעיקר עם מדינות ממזרח אירופה, דרום אמריקה ואפריקה. לכולם יש ספר שנראה כמו ׳דפי זהב׳ (ספר טלפונים של פעם). הם עוקבים אחרי החוקים שבתוכו. אנחנו אומרים להם שאם הם משלמים למישהו או עושים קיצורי דרך אנחנו לא נוכל להמשיך להעסיק אותם".
כהן: ״המפתח להצלחת החברה הוא למצוא את האנשים הטובים ביותר לעבודה. אם אתה לא יכול לשלוט בעשרת אלפים איש אתה לא יכול לעבוד בעבודה הזו. בשיכון ובינוי יש צוות מצויין של מנהלים, וכל אחד מהם הוא סופרסטאר. זה התחיל בארץ ועבר לשיכון ובינוי אינטרנשיונל ועכשיו גם כאן באמריקה".

לתת כבוד וביטחון
סיידוף גם הקפיד להחמיא לחומר האנושי המיוחד מישראל. ״האנשים בעמדות הבכירות שלנו הם ברובם ישראלים. ישראלים נולדו אנשי עסקים באופן טבעי, וגם
אם חלק מהם לא, הם עדיין חושבים שהם כאלו"…
״אתם יודעים, כשהלכתי לבית ספר בישראל, למדתי ממש קשה והייתי תלמיד בינוני. כשהגעתי ללמוד ב- UCLA הייתי סטודנט מצטיין וחשבו שאני גאון עם ציונים מעולים. אישתי כאן יכולה לומר לכם שקיבלתי A כי הייתי מעתיק ממנה המון. היא הייתה הסטודנטית החכמה והחרוצה מבין שנינו"…
סיידוף וכהן חלקו מנסיונם העשיר, סיפרו על פרוייקטים מעניינים שהם מבצעים בישראל וגם בארצות הברית וענו לשאלות רבות של הקהל.
לשאלה כיצד עושים משא ומתן בצורה רווחית. גם כאן צץ לו שוב הגן הישראלי. כהן: ״חבר אמר לי פעם משהו נכון. ׳שיכון ובינוי זו לא חברה בין לאומית – זו חברה ישראלית בין לאומית׳. ובאמת, אם אתה לוקח את הצוות הנכון הם יודעים לפעול בצורה הטובה ביותר. לנהל מסע ומתן כמו שאנחנו עושים זה אומר שאם זכינו בפרוייקט של מיליארד דולר,ידענו איך להביא חברות עשירות כשותפות שלנו, כשהן עושות את כל העבודה ואנחנו מקבלים את רוב הכסף. למשל עכשיו אנחנו שותפים בחמישים אחוזים מחברה שבונה פרוייקט במיליארד דולר ויש לנו שם 2 עובדים בסך הכל! את זה לא לומדים באוניברסיטה, זה הישראליות שבנו".
באחד מרגעי השיא של הערב, היה מרגש לראות את הפרגון הגדול של תמיר כהן למנהל מצליח דווקא ממוצא ערבי-ישראלי-נוצרי, שעושה לדבריו עבודה מבריקה. הוא רק בן 35 ומנהל את סניף החברה בפולין. כהן: ״הוא אחד מאנשי הנדל״ן הכי טובים שאי פעם הכרתי. מוכר 800 יחידות בשנה, קונה רק מה שצריך לקנות והוא אחד מהאנשים הכי ציוניים שפגשתי. הוא אוהב את ישראל ואמר לי פעם שכל החוכמה שיש לו זה מלהיות ישראלי.

לכן הפעולה הכי חשובה שלכם כמנהלים היא למצוא את העובדים הכי טובים עבורכם. לתת להם כבוד וביטחון לעשות את הדברים הנכונים וגם לטעות לפעמים. זה בסדר, אתם רק צריכים לדאוג שהם יבינו שהם טעו ושזו לא הדרך ומשם הם גדלים.
"כשאנחנו מדברים על האיכות של ישראל זו לא רק הארץ והאדמה שלה אלא גם האנשים שגרים בה – ואלו הם הישראלים״.