בעוד המירוץ העולמי להשגת חיסון נגד נגיף הקורונה מתחמם, ענקיות הטכנולוגיה נערכות לאחד המאבקים החשובים של הזמן האחרון: מיזם משותף הכולל את פייסבוק, טוויטר, גוגל, ארגוני חדשות (רויטרס), גופים בודקי עובדות ומשרדים ממשלתיים ברחבי העולם – שם לו למטרה לייצר מודל עבודה שיתופי בהתמודדות עם מידע כוזב הנוגע לחיסונים ולנגיף הקורונה עצמו. השאיפה – לייצר תשתית ראשונית לעבודה בתוך חודשיים, ולמזער את ההפצה של פייק ניוז הנוגע לנגיף ולחיסונים, ואת תיאוריות הקונספירציה שפורחות ברשתות החברתיות ועוסקות בנושא.
בין שלל התיאוריות המופצות ברשתות החברתיות אפשר למצוא כמה טיעונים מופרכים במיוחד: חיסוני הקורונה הם לא יותר מתרמית שנועדה להשתלת שבבי מעקב בבני-אדם; הקורונה היא המצאה מוחלטת; הקורונה ופיתוח החיסון הם מזימה של ביל גייטס; מערך פיתוח החיסונים הוא למעשה הניסוי הגדול ביותר שנעשה אי פעם בבני-אדם; רשתות 5G הן הגורם מספר אחת לתחלואה בקורונה; וחברות התרופות משתפות פעולה עם הממשל כדי לבסס כוח ולהעצים רווחים.
אלה נפוצו במיוחד במהלך החודשים האחרונים מאז שיתק נגיף הקורונה את העולם כולו, אלא שכעת – לאור תוצאות ראשוניות חיוביות של מחקרים ומתוך הבנה שבחודשים הקרובים כנראה שנראה חיסון לנגיף, ואולי כמה מהם, הדריכות גבוהה מתמיד. הידיעות המגיעות ממפתחי החיסונים ומחברות התרופות ממלאות את נפח השיח ברשתות החברתיות, ואותם אלגוריתמים שעד כה למדו לתמרץ שיח מהסוג הזה ולקדם אותו, צריכים ללמוד מחדש איך למזער, להעלים ולחסום אותו.