האינפלציה בארה"ב המשיכה לטפס בינואר, וזינקה בשיעור חד מהצפוי לרמה של 7.5% במונחים שנתיים – רמתה הגבוהה ביותר מאז ימי כהונתו הראשונה של הנשיא רונלד רייגן, לפני כמעט 40 שנה. זאת, על רקע המשך הצריכה הפרטית האיתנה בכלכלה הגדולה בעולם ושיבושים בשרשראות אספקה הקשורים למגפת הקורונה. מדד המחירים לצרכן (CPI) בארה"ב קפץ בינואר ב-7.5% במונחים שנתיים, העלייה החדה ביותר מאז פברואר 1982 וחודש שמיני ברציפות בו האינפלציה גבוהה מ-5%. זוהי גם עלייה לעומת זינוק של 7% שרשם המדד ב-12 החודשים שהסתיימו בדצמבר. תחזית הכלכלנים היתה לעלייה מתונה יותר של 7.2%. המדד טיפס בינואר ב-0.6% לעומת דצמבר – מעל לתחזית הכלכלנים היתה לעלייה של 0.4%. מדד הליבה, שאינו כולל את מחירי המזון והאנרגיה, קפץ ב-6% לעומת ינואר 2021 – הזינוק השנתי החד מאז אוגוסט 1982 – לעומת עלייה של 5.5% בדצמבר במונחים שנתיים.
מחירי האנרגיה המשיכו להיות התורמים הגדולים ביותר למדד המחירים לצרכן, ומדד מחירי האנרגיה קפץ ב-27% ב-12 החודשים האחרונים, ומדד מחירי הבנזין המריא ב-40% באותה התקופה. מדד מחירי המזון עלה ב-7% לעומת ינואר 2021.
הנתונים שפורסמו חיזקו את ההערכות כי הבנק הפדרלי יגביר את קצב צמצום התמריצים המוניטריים שבהם נקט על רקע מגפת הקורונה, ויעלה את הריבית בארה"ב ב-0.5% בחודש הבא. החוזים על הריבית הפדרלית, המשקפים את ציפיות השוק מהריבית בארה"ב, מצביעים כעת על הסתברות של 54% לכך שהבנק המרכזי יעלה בישיבתו במארס את הריבית בארה"ב ב-0.5% מרמתה האפסית הנוכחית, וסיכוי של כ-46% להעלאת ריבית בת 0.25%.