אמזון מעלה הילוך: תאפשר למוכרים שאינם מורשים בארה"ב למכור בישראל • בכנס גיוס מוכרים ראשון בארץ
הובהר ה'סטנדרט האמזוני' – איסור משלוחים לנקודות מכירה ומענה תוך עד 24 שעות
באמזון מעלים הילוך לקראת הכניסה הצפויה לישראל ופועלים כדי לאפשר למוכרים שאינם מורשים למכור באמזון העולמית להתחיל ולמכור ללקוחות ישראלים באופן מיידי. בפגישה שהתקיימה השבוע במתחם בשרונה ת"א, בה נכחו כ-20 חברות מתחומי האופנה וההנעלה, הבהירה אמזון למשתתפים שהעניין שלה בישראל רב והיא פועלת בדרכים שונות בכדי לאפשר למוכרים רבים ככל האפשר למכור דרכה ללקוחות ישראליים.
אתר אמזון פנה בשבוע שעבר למוכרים ישראלים והזמין אותם למכור ללקוחות בארץ באתר אמזון מקומי. במייל ששלחה למוכרים הישראלים בשפה העברית, הזמינה אותם אמזון להיות חלק מתוכנית Local Delivery בישראל, שתאפשר להם להשתמש בחשבון המוכר שלהם ב-Amazon.com כדי למכור ולספק הזמנות ישירות ללקוחות בישראל.
בפגישה, בהשתתפות מנהל המכירות הגלובלי של אמזון אירופה ראלף קימייר, טענו חלק מהמשתתפים כי הם אינם יכולים להצטרף לשירות, משום שיש להם הסכמי יבואן בלעדי רק לישראל והם אינם יכולים למכור את מוצריהם באתר אמזון העולמי למדינות שאינן ישראל – דבר שמונע מהם נכון לעכשיו להירשם לשירות של אמזון בישראל. באמזון אמרו כי מדובר בבעיה טכנית שתתוקן. היבואנים יצטרכו אמנם לפתוח חשבון באמזון. קום אך יוכלו לעשות זאת בהמשך תוך מכירה לישראלים בלבד.
בנוסף, באמזון הבהירו לנוכחים כי כדי להיות מוכרים באמזון בישראל הם יצטרכו לעמוד בסטנדרטים של אמזון, שכוללים שירות לקוחות ברמה גבוהה ביותר – דוגמת מענה ללקוח ששואל שאלה בתוך 24 שעות; לוגיסטיקה מהירה שמאפשרת משלוח תוך חמישה ימים; נראות נכונה של עמוד המכירה באתר ועוד. כמו כן, באמזון התעקשו כי לא יתאפשר משלוח של סחורה שהוזמנה דרכם לנקודות מכירה שונות, כפי שמקובל כיום בישראל, אלא רק באמצעות משלוח לבית הלקוח. בין היתר, באמזון הציגו בפני היבואנים והרשתות נתונים שנאספו על ידם, לפיהם הזמן הממוצע של הגעת משלוח בישראל הינו כ-7 ימים סטנדרט שאינו מקובל ע"י אמזון.
באמזון בוחנים את השוק הישראלי מזה זמן וכפי הנראה הצעד הנוכחי שלהם הוא הראשון מבין צעדים שונים, שמטרתם הסופית הינה כניסה לפעילות מלאה בישראל באמצעות אתר ישראלי ואולי אף הקמת מחסנים לוגיסטיים. בחברה התלבטו באיזו צורה כדאי להיכנס לישראל – האם לפתוח זירת מסחר ישראלית, כפי שהחליטו לעשות, או להסתפק בתרגום האתר הבינלאומי לעברית. באמזון בחרו באופציה המשמעותית יותר, ומומחי אי-קומרס מסבירים בתוקף שאין לאמזון סיבה לעשות זאת אם אינה בוחנת ברצינות הקמת מחסנים לוגיסיטיים בישראל תוך מתן שירותי לוגיסטיקה למוכרים הישראלים, והזמנת מוכרים בינלאומיים להצטרף לשירות.
בקרב הקניונים והקמעונאים יש לא מעט גורמים שחוששים מכניסתה הצפויה של אמזון לישראל, שכן הגידול המשמעותי במספר המתחרים על כל קטגוריה יביא בסבירות גבוהה לירידה במכירות, כמו גם לירידת מחירים שתגרור עמה שחיקה ברווחיות.