יועד זגורי, לוחם חטיבת הנח"ל, התאושש מפציעה חמורה מרסיס בצווארו לאחר עוד סופ"ש אלים בדרום הארץ * הוריו ארלטה ויוסי טסו בדחיפות מלוס אנג'לס לשהות ליד מיטתו * דודתו ירדנה בן אברהם: "אושרת קוטלר אמרה שהם חיות אדם. אנשים עוזבים משפחות ובתים, והיא באה להגיד על חייל שבא לתת את החיים שלו לארץ חיית אדם? שתשב במקום אמא שלו ונראה אותה. איך היא מרגישה עכשיו, איך היא ישנה בלילה?"

יועד זגורי בחר שלא להירשם לקולג', לעזוב את החיים הנוחים והבטוחים בלוס אנג'לס ולהתגייס לצה"ל. ההורים תושבי הוואלי, ארלט ויוסי זגורי, לא ממש התלהבו מהרעיון- אבל הוא התעקש. ביום ראשון השבוע הוא היה קרוב למוות בגבול עזה. לוחם הנח"ל נפצע מרסיס של מטען חבלה שהשליכו מתפרעים פלסטינים – ועכשיו הוא מתאושש כשחברתו ובני משפחתו סמוכים ליד מיטתו בבית החולים באשקלון. אחרי הפציעה של זגורי תקפו טנקים של צה"ל שתי עמדות של חמאס בצפון הרצועה. מדובר צה"ל נמסר כי "התקיימה הפרת סדר אלימה בצפון הרצועה במהלכה עשרות מפרי סדר הבעירו צמיגים והשליכו מטענים לעבר לוחמי צה"ל וגדר המערכת".
אלה אבי חור, חברתו של זגורי, סיפרה שבתחילה לא הבינה מה קורה: "בהתחלה אמרו לי שהוא נפצע, שמעתי רסיס וחשבתי שריטה, הייתי ממש אופטימית. ואז הבנתי שזה בצוואר ושזה קצת יותר רציני. יצאתי מהבסיס בשבטה, הגעתי לבית החולים בשלוש בבוקר. ראיתי אותו והבנתי שהמצב קצת יותר קשה ממה שחשבתי. אלה ויועד הכירו דרך חברים משותפים מחו"ל. "שנינו מאזור לוס אנג'לס", היא מספרת. "אנחנו ביחד שנה וחמישה חודשים. הוא החבר הכי טוב שלי".

זגורי נותח ומצבו הוגדר בינוני. הוא נפצע כחלק מההתפרעות הלילית על הגדר שמוביל חמאס בצפון הרצועה – שבמסגרתה נזרקים מטענים מאולתרים וחזיזים. דודתו של זגורי, ירדנה בן אברהם, סיפרה בבית החולים ברזילי שיועד "עזב הכל ובא לפה. לאבא שלו יש עסק בלוס אנג'לס, ההורים העדיפו שהוא לא יתגייס והוא התעקש לתרום לצבא". ההורים, ארלט ויוסי, הגיעו לארץ פעמיים מאז שהתגייס כדי לראות אותו, "עזבו את העבודה בשביל לראות איך הוא מסתדר, איך עוזרים לו פה. לתת ילד כשאתה רחוק זה לא קל". השניים עשו בתחלית השבוע את דרכם מלוס אנג'לס לישראל כדי לראות אותו, הפעם בבית החולים. ירדנה: "זה שהוא בחיים זה כבר שווה לנו הכל. אני מאחלת לכל החיים ולכל הצבא שישמרו על עצמם ויחזרו הביתה בשלום. בער בו להתגייס כי המדיניות על הפנים פה.
"ראית איך השמיצו את החיילים, אושרת קוטלר אמרה שהם חיות אדם. אנשים עוזבים משפחות ובתים, עוזבים אחים ואחיות והיא באה להגיד על חייל שבא לתת את החיים שלו לארץ חיית אדם? שתשב במקום אמא שלו ונראה אותה. איך היא מרגישה עכשיו, איך היא ישנה בלילה? "זה מאוד חורה לי ולמשפחה שלו. זה כתם לכל החיים, זה עצוב מאוד שאתה נותן את החיים שלך לארץ ואתה לא מקבל תמורת זה שום דבר".
אלי כהן, חבר משפחה מלוס אנג'לס שבנו אף הוא חייל בודד, סיפר שגם הבנים חברים טובים. "יש את הזיקה לישראל, קודם כל ישראלים ומשרתים את המדינה. יועד הוא ילד מתוק וטוב, הוא ייצא מזה". על החיים רחוק מהארץ ועם בן חייל אמר כהן: "זה קשה מאוד שהילד שלך רחוק, אתה רוצה לחבק את הילד ולא יכול. הכוח של החיילים הבודדים הוא כוח אדיר, הם חוזרים לארה"ב, הם השגרירים הכי טובים".

האם ארלטה זגורי, בעלת ארלטה ביטוחים בוואלי של לוס אנג'לס, דיווחה ביום שני בהקלה בפייסבוק: "ואוו אין לנו מילים לתאר את כל האהבה, התפילות והתמיכה מהקהילה ה מ ד ה י מ ה שלנו, המשפחה, החברים, החברים של החברים, האחים של החברים, אנשים שלא הכרנו ובכלל כל עם ישראל האדיר. תודה תודה תודה על כל הטלפונים והמסרים שקיבלנו ומקבלים מהרגע שנודע לנו על פציעת יועדי. "יועד התעורר ונושם בעצמו. כמובן כואב אבל בסה"כ אנחנו מודים לקדוש ברוך הוא ולכולכם על התפילות והכוונות הטובות. אנחנו מקווים ומתפללים להחלמה מהירה וקלה לגיבור שלנו. בהחלט נמסור לו את כל האהבה שלכם. בעזרת השם אנחנו בדרך אליו. "שאלוהים ישמור לנו על כל הילדים שלנו, שכולנו נדע רק בשורות טובות והחלמה מהירה לכל החולים, אמן. עם ישראל חי וקיים לנצח נצחים!"