סקר אוכלוסין מגלה שהקהילה היהודית של לוס אנג'לס צומחת ומגוונת * עם יותר מ-560,000 יהודים בכ-300,000 משקי בית יהודיים, זוהי הקהילה היהודית השנייה בגודלה בארה"ב * כמחצית ממשקי הבית כוללים מהגר או ילד של מהגר ממגוון מדינות ואזורים כולל ישראל, איראן, אמריקה הלטינית וברה"מ לשעבר * ויותר מ-80% מכלל המבוגרים רואים בדאגה לישראל חלק חשוב מהיותם יהודים
כאשר הגיעו תוצאות סקר האוכלוסין האחרון של לוס אנג'לס היהודית, הרב נוח פרקס היה המום מהנתונים על הזהות והשיוך היהודי. כמו מנהיגי קהילה רבים, מנכ"ל הפדרציה היהודית של לוס אנג'לס רבתי שמע מזה זמן רב אזהרות על ירידה במעורבות יהודית והתכווצות הדרגתית של הקהילה.
אבל הנתונים אמרו לרב פרקס שההפך קורה: יהודים צעירים יותר באזור לוס אנג'לס אולי מתרחקים מהעדות ששלטו בדורות הקודמים, אבל יש סיכוי גבוה יותר מהמבוגרים שלהם להיות מעורבים בחיים היהודיים. זה כולל דיון בנושאים יהודיים, לימוד טקסטים יהודיים וצריכת תקשורת יהודית. גם צעירים בסקר נוטים יותר לציין את יוםה שבת.
"מה שהפתיע אותי יותר מכל הוא שדמוגרפיה צעירה יותר עוסקת בחיים היהודיים כמעט בכל קטגוריה מאשר דמוגרפית ותיקה יותר", אמר פרקס בראיון לסוכנות הטלגרפיה היהודית. "הם אולי לא נחשבים לעצמם יהודים רפורמים, יהודים קונסרבטיביים, יהודים אורתודוקסים, שכן נראה כי קטגוריות זהויות דתיות דועכות, אבל הם עושים פעילות יהודית בגדול יותר מהאנשים בני 55 פלוס. זה היה הלם מוחלט עבורי".
The Study of Jewish LA הוא הסקר הדמוגרפי הראשון של הקהילה מזה דור ביוזמת הפדרציה היהודית בעיר. הקהילה גדלה ב-9% מאז הסקר האחרון ב-1997. באזור יש את המספר השני בגובהו של יהודים בארצות הברית אחרי העיר ניו יורק.
אחד המוקדים המיוחדים של המחקר היה על מגוון גזע, מוצא אתני, שפה ומוצא לאומי. כמחצית ממשקי הבית היהודיים כוללים מישהו, לאו דווקא יהודי, שנולד בחו"ל או שהוריו נולדו בחו"ל – בעיקר מאמריקה הלטינית, ישראל, איראן וברית המועצות לשעבר. כמעט 20% מזהים כספרדים או מזרחיים. כ-6% מזהים כ"יהודים צבעוניים", אך עבור ילדים המספר הוא 9%, מה שמצביע על כך שהמספר הכולל יגדל עם הזמן.
"בעוד שהיהדות של לוס אנג'לס הייתה פחות לבנה ואשכנזית מערים אחרות במשך עשרות שנים, עתידה של לוס אנג'לס היהודית מגוון עוד יותר", אמר פרקס.
בהתאם לגיאוגרפיה הכוללת של לוס אנג'לס, הקהילה היהודית פרוסה על פני שטח עצום. אבל בשני אזורים שבהם הם מרוכזים ביותר, עמק סן פרננדו המערבי ומערב לוס אנג'לס, היהודים מהווים כ-25% מהאוכלוסייה.
בריאות ורווחה היו מוקד נוסף של המחקר, עם שירותי בריאות הנפש שזוהו כ"אחד הצרכים המשמעותיים ביותר בקהילה", במיוחד בקרב מבוגרים צעירים. בינתיים, חלק מהקהילה מתקשה כלכלית, וחלק שווה הוא עשיר.
המחקר מחלק את האוכלוסייה לחמש קטגוריות של רווחה כלכלית. בעוד שרק 1% אחוז אמרו שהם "לא יכולים להסתדר", 18% נוספים "רק מצליחים להסתדר". לכ-60% יש "מספיק" או "תוספת" כסף, בעוד שחמישית מיהודי לוס אנג'לס אמרו שהם במצב "מאוד טוב".
המחקר נועד לשרת הן את הקהל הרחב והן את מנהיגי הקהילה, לדברי פרקס. "אנחנו מספקים כלים לקהילה היהודית להכיר את עצמה ולעזור למוסדות להעריך את עבודתם ולחשוב מי הם האנשים שלנו, כדי שנדע איך לשרת אותם בצורה הטובה ביותר", אמר. "בעולם מבוסס נתונים, אנחנו צריכים נתונים טובים ורלוונטיים כדי לעשות זאת".
בעוד שסקר זה בדק את האוכלוסייה הייחודית של לוס אנג'לס, היו שני מאמצים גדולים נוספים לאחרונה בתיעוד הקהילה היהודית בארה"ב. לתוצאות של מחקרים דמוגרפיים מסוג זה יכולות להיות השלכות פוליטיות ואחרות רחבות, כפי שהוכח במחקר Pew מ-2020 על יהודים אמריקאים, שמצא עלייה במספר הרפובליקנים היהודים. המחקר בוצע על ידי צוות מחקר ממרכז כהן ללימודי יהדות מודרנית באוניברסיטת ברנדייס ו- NORC באוניברסיטת שיקגו, הוא התבסס על סקרים עם 3,767 משקי בית בין יוני לספטמבר 2021. חוקרים יצרו קשר עם מדגם אקראי של משקי בית בלוס אנג'לס. אזור אנג'לס באמצעות דואר, מייל וטלפון.
כמעט שליש ממשקי הבית כוללים מבוגר בודד שחי לבדו. ליותר ממחצית מהמבוגרים היהודים היה זמן או אמצעים לנסוע לישראל, ובכל זאת כמעט חמישית מהאנג'לינוס היהודיים נאבקים להסתדר בחיי היום-יום. כמחצית ממשקי הבית היהודיים בלוס אנג'לס כוללים מהגר או ילד של מהגר ממגוון מדינות ואזורים כולל ישראל, איראן, אמריקה הלטינית וברה"מ לשעבר. לעומת זאת, מחקר של מרכז המחקר Pew של כל יהודי אמריקה בשנה שעברה מצא כי כשליש היו מהגרים או ילדים של מהגרים.
המחקר מצא כאמור כי האוכלוסייה היהודית של לוס אנג'לס גדולה וגדלה. עם יותר מ-560,000 יהודים בכמעט 300,000 משקי בית יהודיים, זוהי הקהילה היהודית השנייה בגודלה בארצות הברית. מאז 1997 גדל מספר משקי הבית היהודים ב-25%. כמעט מחצית מהמבוגרים היהודים בעיר הם מעל גיל 55, וכ-70% מהמבוגרים היהודים נשואים או בני זוג. כ-57% מאותם זוגות נשואים תערובת, דומה לשיעור נישואי התערובת היהודיים הלאומיים.
אחוזי היהודים האורתודוקסים והשמרנים בלוס אנג'לס (7% ו-15%, בהתאמה) דומים למצב הקהילות היהודיות הלאומיות. לעומת זאת, בעוד שיותר משליש מיהודי ארה"ב מזדהים באופן כללי כרפורמים, הדבר נכון רק לגבי 25% מהיהודים בלוס אנג'לס. במקום זאת, מחצית מהאוכלוסייה היהודית באזור אינה מזדהה עם זרם כלשהו.
הסקר גם מצא שיותר ממחצית מהמבוגרים היהודים בלוס אנג'לס היו בישראל, כאשר 65% מרגישים "קצת או מאוד קשורים לישראל". יותר מ-80% מכלל המבוגרים היהודים רואים בדאגה מישראל חלק חשוב מהיותם יהודים.
הפדרציה לא שאלה ישירות שאלות לגבי האופן שבו ההשקעה שלה בתוכניות ספציפיות – כמו Birthright Israel – קשורה למעורבותם של המשיבים. אבל פרקס אמר כי נראה שהדו"ח מעודד תקשורת טובה יותר ושותפויות עם בתי כנסת, שלדבריו היו "נקודת ההפצה העיקרית של החיים היהודיים".