היא בת למשפחה ממפוני ימית, בוגרת להקת הפולקלור התימנית "ענבל" ורקדנית מובילה ואיכותית בלהקת "קשת חיים" המקומית • "ריקוד זאת שפה ואני מדברת אותה במילים ובתנועה; ומבחינתי זו דרך לתקשר כמו כל שפה אחרת" נא להכיר את קרן אור שרעבי, המציעה סדנאות אתניות מודרניות ללהקות מחול מקצועיות ולבתי ספר מכל הגילים
קרן אור שרעבי היא אישה-נערה, ילדה בלי גיל , עם תלתלים גולשים, מראה אתני יחודי, חיוך ממיס, ועיניים בורקות כשהיא מדברת על הריקוד.
היא מדברת בלי פסיקים ונקודות כשזה נוגע לתשוקה שלה לריקוד, היא נושמת את התנועה ומדברת בריקוד: "ריקוד זאת שפה ואני מדברת אותה במילים ובתנועה ומבחינתי זו דרך לתקשר כמו כל שפה אחרת״ , היא אומרת באהבה.
"כשהייתי ילדה היינו נוסעים באוטו ובלילה, כשהאורות של הרכבים מאחורינו היו מאירים, הייתי מדמיינת שאורות אלו הם תאורת במה ואני רקדנית על הבמה הזאת"… זהו עולם הילדות של קרן אור ושם זה התחיל וזה ממשיך על במות ברחבי העולם .
קרן אור הגיעה אלינו ממושב כוכב מיכאל בדרום הנמצא בין אשקלון לקריית גת, ובמקור משפחתה ממפוני ימית.
היא גדלה לצל אזעקות צבע אדום: " כשרק הגעתי ללוס אנג'לס והייתי שומעת סירנה של אמבולנס או מכבי אש הייתי נכנסת קצת לפאניקה; לקח לי זמן לעכל שכאן באל.איי כשיש סירנה זו לא אזעקה ושבעצם מבחינתי כלום לא קרה", היא משתפת אותי במציאות שאליה גדלה ועל הטרנספורמציה בראש שהיתה צריכה לעשות כשהגיעה לכאן .
קרן הגיעה לאל.איי לפני כשלוש שנים כרקדנית "קשת חיים". "קשת חיים' היא להקה אמריקאית-ישראלית עם צביון יהודי ושורשי חזק, ומהות הלהקה הינה קשת של אנשים, אמנים ותרבויות מכל העולם שהופכים בעזרת הריקוד להיות ישות אחת פעילה. זוהי להקת ריקוד-פולקלור המביאה את המסורת היהודית לקדמת הבמה בריקוד ותנועה בצורה ייחודית .
קרן, שהצטרפה כאמור ל"קשת חיים", מביאה איתה לבמה משהו שונה במראה האתני שלה. היא נחשבת לרקדנית מוכשרת במיוחד ועם איכויות גבוהות כסולנית ופרפורמרית בכלל.
הכל התחיל כאשר קרן אור הגיעה ללוס אנג'לס לבקר חברה והיא הוזמנה לראיון ב"קשת חיים". לאחר שהתקבלה ללהקה היא הגיעה לכאן לעבוד איתם, אך הקורונה גדעה את חלום העשייה.
"כרקדנית שיתפתי פעולה עם 'קשת חיים' בעבר והכירו אותי כרקדנית סולנית אבל תקופת הקורונה היתה קשה מאוד, הבידוד החברתי והמקצועי היה בלתי נסבל", היא מספרת.
גם לארץ קרן אור לא יכלה לחזור באותה תקופה, כי השמיים היו סגורים. "הייתי בוכה לאמא שלי בטלפון שאני רוצה הביתה אבל ידעתי שטירוף הקורונה זה זמני ושצריך סבלנות", היא משתפת על הדרך מלאת האתגרים שחוותה עם הגיעה לעיר המלאכים.
לאחר שנתיים העולם נפתח והיא חזרה למקום שבו היא הכי בבית, לריקוד ולבמה: "חזרנו לעבודה בלהקה וזה הריפוי האמיתי לגוף, ללב ולנשמה".
למי שעוקב אחר עולם המחול והפולקלור המזרחי האיכותי בוודאי מכיר את קרן אור, שכן שמה הולך לפני צעדיה הייחודיים. רוב העשייה שלה בארץ היתה בתיאטרון ענבל – להקה ששורשיה מיהדות תימן.
"אני לא רקדנית מודרנית רגילה, אני רקדנית אותנטית מודרנית" קרן אור מגדירה את סגנון הריקוד שלה ומעידה על עצמה ואכן בחיפוש ביוטיוב ניתן למצוא קטעי וידאו של ביצועיה, בתנועה שלה והכוריאוגרפיה הייחודית היא מעבירה סיפור שלם בצורה מרגשת ואותנטית.
"אני תימניה משני הצדדים והשורשים שלי בתימן ומאז שאני זוכרת את עצמי הייתי מחוברת למסורת דרך תנועה. זה הביא אותי לחיבור לשורשים אותם אני משמרת באמצעות הריקוד וחשוב לי להפיץ את זה".
התגלית של דויד דביר
קרן החלה את דרכה המקצועית כבר בגיל 14 אז התקבלה לבית הספר תלמה ילין שהוא התיכון הארצי המוביל לאמנויות הבמה ושם למדה ארבע שנים תחת שרביטו של מנהל מגמת המחול דויד דביר.
"כבר בכיתה י' הוא אמר להורים שלי שאני אהיה רקדנית מקצועית וגילה את הפוטנציאל שבי ועזר לי להוציא את זה החוצה. הוא התחיל איתי מאפס והיה עובד איתי אחד על אחד עד שעות הלילה כי הוא האמין בי. בתוכי ידעתי שזה היעוד שלי. הייתי ונשארתי מלאת מוטיבציה להתפתח בתחום הריקוד והתנועה על ענפיו השונים".
בהמשך הדרך המקצועית קרן רקדה בלהקת מחול של "תיאטרון מחול עינבל" שחרטו על דגלם לשמר ולהמשיך את המסורת העשירה של תרבות יהודי תימן. קרן אור היתה הסולנית שלהם ועבדה עם קבוצות שונות מהארץ ומחו"ל.
מלבד הריקוד עצמו קרן אור למדה והתפתחה גם מבחינה אקדמית בתחום הוציאה תעודת הוראה ועשתה תואר ראשון בהוראת מחול ולימודי תעודה לכתב תנועה. היא שילבה את הריקוד עם טיפול בילדים עם הפרעות קשב וריכוז.
לדבריה ,"השילוב של התנועה עם קואורדינציה משפרת את יכולות הריכוז והלמידה וגם מבחינה רגשית תורמת המון לילדים בכלל".
קרן המוכשרת לא עצרה כאן והמשיכה במסלול אקדמי במכון וינגייט שם למדה ניהול מגמות מחול ועבדה כשבע שנים בהוראה וניהול במגמת מחול בבית ספר בדימונה: "ניהלתי פרויקט של משרד התרבות והספורט שנקרא "רקדן בקהילה". במסגרת הפרויקט, המטרה היתה להגיע לקהילות חלשות ולחזק אותן מתוך המחול ואף זכיתי בפרסים על הצלחת הפרוייקט", היא משתפת בגאווה.
פרויקט "רקדן בקהילה" שיזמה וניהלה הביא אותה אל קהילת העבריים בדימונה, שזוהי קהילה שבודדה עצמה על מנת לשמור על אורח חייהם הייחודי אך עם הזמן דור ההמשך שאף להשתלב בחברה הישראלית. הפרויקט פתח להם דלת ועזר למשתתפי הפרויקט לזכות בהכרה של מוסדות העיר דימונה, תל-אביב והארץ כולה ולחוות הצלחה אישית וקבוצתית .
קרן אור הצליחה באמצעות הפרויקט בדרכה המיוחדת לחולל פלאים הן ברמת הפרט והן ברמת הקהילה והפעילה מספר תוכניות שהמכנה המשותף שלהן הוא תנועה וריקוד כאמצעי להגשמת האדם באשר הוא אדם, להפיח בנוער תקווה, לשפר הישגים לימודיים בדרכה המיוחדת; ואכן הפרויקט הניב תוצאות נפלאות – והכל באמצעות המחול.
"זה היעוד שלי בחיים"
קרן: "אני רואה בריקוד ובתנועה מלבד היופי שבזה גם כלי ריפוי נפשי ופיזי: גם עוזר בפיתוח מוטוריקה וקואורדינציה, גם עוזר להכיר את הגוף שלך ואת היכולות וכמובן זה שפה להעביר מסר ולספר סיפור וכמו כן לשמר מסורת ובשבילי הריקוד הוא דרך חיים ונולדתי בשביל לרקוד".
משתתפי הקורס הפגינו רמת ביצוע גבוהה של מחול והם אף השתתפו בסדנאות מחול במרכזי המחול הנחשבים בארץ ובעולם. כל זאת בזכות נחישותה של קרן אור לפרוץ את המגבלה הגיאוגרפית תוך שימוש בקשריה הטובים עם אושיות המחול בישראל ובעולם.
בנוסף היא עבדה עם תלמידים צעירים שחווים לקות למידה והישגים לימודיים נמוכים. באמצעות שיטה שפיתחה, שכוללת אלמנטים טיפוליים של מחול, היא טיפלה בילדים, הביאה אותם לרמת תפקוד גבוהה ותרמה לחיזוק הביטחון העצמי שלהם.
קרן אור היא בן אדם של תנועה וגם כאן באל.איי היא מציעה סדנאות אתניות מודרניות ללהקות מחול מקצועיות ולבתי ספר מכל הגילאים. "אני רואה את הריקוד ככלי ריפוי. בשיעורים אני נותנת כלים שהתלמידים/ הרקדנים לומדים ליצור מתוך עצמם. זה נותן עניין ומוטיבציה ומתוך הגוף הם מרגישים את ההצלחה וזה נותן להם כלים להתמודד עם החיים מתוך תנועה", היא מסבירה.
"ככה החיים שלי מסתובבים סביב תנועה וריקוד זה היעוד שלי בחיים ודרך זה אני מגיעה ללב של האנשים, אני מדברת בשפה אוניברסלית ללא מילים, ובגלל זה אני נוגעת בכולם".