בעל חברת השכרת רכב בניופורט ביץ' חשף שהיה קורבן להונאה שהובילה לגניבת ארבעה כלי רכב חשמליים מסוג Moke – מכוניות פתוחות הדומות לעגלות גולף – לקראת פסטיבל המוזיקה קואצ'לה, לאחר שקיבל בקשת השכרה של הרגע האחרון מגבר שטען שהוא עובד עם הצוות של הזמר ג'סטין ביבר.
צ'אד מרתה, הבעלים של חברת Moke בניופורט ביץ', אמר שבערב ה-9 באפריל, יום חמישי, גבר אמר שהוא עובד בחברה שזקוקה לארבעה כלי רכב מסוג Moke לפסטיבל. לאחר שמצא מה שנראה כעסק לגיטימי שלו באינטרנט, מרתה דאג לספק את כלי הרכב למחרת למרחק של כמה מיילים משטח הפסטיבל. "זה נראה על פניו לגיטימי", אמרה מרתה.
שני כלי רכב מסוג Moke לבנים, אחד ורוד וירוק הושארו במתחם. מרתה שהה בנכס סמוך במדבר כדי שיוכל להגיב במהירות אם כלי הרכב יזדקקו לתחזוקה במהלך הפסטיבל. השוכר אמר לו שפיקדון בנקאי של 20,000 דולר, עבור דמי המשלוח ודמי ההשכרה, החמיץ את מועד הההעברה ביום שישי, אך יגיע למחרת בבוקר. למרות חוסר נוחות, מרתה אמר שבחר לא לבטל את ההשכרה. "חשבתי שזה לא ייראה טוב לעצור את 'משפחת המוקים' כשהם צריכים אותם", אמר.
מאוחר יותר באותו יום שישי, אמר מרתה, הוא בדק את מיקומם של כלי הרכב באמצעות Apple AirTags נסתרים ושם לב שאחד ממשפחת המוקים נוסע מערבה בכביש המהיר 10, הרחק משטח הפסטיבל. כשהתקשר לשוכר, אמר מרתה, נאמר לו שהתנועה הייתה טעות וכי אנשי האבטחה של החברה שלו עוקבים אחר כלי הרכב.
מרתה, מודאג, נהג לנקודת ההורדה, שם גילה ששלושת כלי הרכב הנותרים נעלמו גם כן. הוא התקשר למוקד החירום ופגש עם שוטרים במקום כדי לדווח על גניבה שהייתה בעיצומה, אמר. מרתה המשיכה לעקוב אחר כלי הרכב כשהם נעו דרומה לכיוון הגבול בין ארה"ב למקסיקו. עד סוף השבוע, אותות המעקב הפסיקו להתעדכן.
נכון לערב חמישי, 16 באפריל, תגי ה-AirTag הראו את אותו מיקום במקסיקו, מה שהוביל את מרתה להאמין שהם הוסרו מהרכבים. מחלקת השריף של מחוז ריברסייד אישרה שהיא חוקרת את המקרה ואמרה כי טרם בוצע מעצר. מרתה מצידו אמר שמעולם לא קיבל את תשלום הפיקדון. ארבעת הרכבים, בסך הכל, מוערכים ביותר מ-150,000 דולר והם מבוטחים, אמר. "זה פשוט לא בסדר", אמר מרתה. "אי אפשר לסמוך על אף אחד בימינו".
מרתה, אמר שהרכבים הם רכבים חשמליים קומפקטיים ופתוחים, הפופולריים בקהילות חוף כמו ניופורט ביץ' ומשמשים באירועים גדולים כמו פסטיבלים. ניופורט ביץ' מוק פועל כבר כחמש שנים, ומרתה אמר שהוא שכר בעבר רכבים לאירועים מחוץ לעיר, כולל עבור קואצ'לה, שם רכביו שימשו לקידום מותגים.
התקרית כנראה תוביל למדיניות השכרה מחמירה יותר, כולל בדיקות רקע מקיפות יותר להזמנות לטווח ארוך או מחוץ לאזור, בעודו מתאושש מההפסד הכספי. "נשרוד", אמר. "נעבור את זה".


