הקורונה ממשיכה להשתולל בארה"ב ובוושינגטון רבים: הרפובליקנים והבית הלבן מציעים עוד טריליון דולר וקוראים לחבילת הסיוע הדמוקרטית, בגובה של 3 טריליון דולר, "מניפסט סוציאליסטי"

מנהיגי הרפובליקנים בסנאט חשפו השבוע חבילת סיוע בגובה של טריליון דולר, שמטרתה לסייע לאמריקאים ולעסקים שנפגעו מההשלכות הכלכליות הקשות של מגפת הקורונה. התוכנית, שגובשה ביחד עם הבית הלבן, תעמוד כעת במוקד משא ומתן על פשרה עם הדמוקרטים, שמקדמים מצדם תוכנית נרחבת הרבה יותר – בגובה של שלושה טריליון דולר.
התפרצות הקורונה בארה"ב, הביאה עמה משבר כלכלי בהיקפים שלא נראו כדוגמתם מאז השפל הכלכלי הגדול של שנות ה-30 במאה הקודמת, ומיליוני אמריקאים מצאו עצמם מובטלים. הממשל הפדרלי כבר הוציא 3.7 טריליון דולר כדי להפחית את עוצמת המכה הכלכלית שגרמו ההגבלות שנועדו למנוע את התפשטות הנגיף – הגבלות שבמקומות רבים בארה"ב מוטלות כעת מחדש עקב התפרצותו המחודשת של הנגיף.
מנהיג הרוב הרפובליקני בסנאט מיץ' מקונל אמר כי התוכנית של הדמוקרטים היא בגדר "מניפסט סוציאליסטי", ודחק בהם לתמוך בהצעה שלו. לדבריו התוכנית הרפובליקנית מתמקדת גם בטיפול במגפה עצמה וגם בשיקום הכלכלי. התוכנית כוללת לפחות דבר אחד שהדמוקרטים מסכימים עליו, והוא סבב נוסף של מענקים כספיים ישירים לאמריקנים, בגובה של 1,200 דולר לכל אזרח ו-500 דולר לילד. התוכנית כוללת גם 105 מיליון דולר לבתי ספר ומוסדות אקדמיים, כשחלק מהכספים מיועדים לפתיחה מחדש של המוסדות הללו בלימודים פרונטליים.
מוקד המחלוקת המרכזי בין הרפובליקנים לדמוקרטים עוסק בכספי הבטחת ההכנסה עבור מיליוני אמריקאים שאיבדו את עבודתם. החל ממרץ מקבלים מובטלים מהממשל הפדרלי 600 דולר בכל שבוע, בנוסף לסיוע שהם מקבלים מהרשויות המקומיות, אך התוכנית תסתיים ב-31 ביולי, ביום שישי הקרוב. הרפובליקנים דורשים לקצץ את הסיוע ל-200 דולר בשבוע, ולהמשיך את התוכנית הזו במשך חודשיים בלבד שלאחריהם מובטלים יוכלו להמשיך לקבל הבטחת הכנסה בגובה של עד 70% ממשכורתם המקורית, מהרשויות המקומיות. הדמוקרטים טוענים כי התוכנית מצומצמת מדי, בשעה שמספר הנדבקים בארה"ב כבר עומד על יותר מ-4.3 מיליון איש. ביום שישי הקרוב גם יפוג גם תוקפו של האיסור הזמני על פינוי אמריקאים שלא שילמו את שכר הדירה שלהם, ובסוגיה זו גם הבית הלבן תומך בהארכת תוקף האיסור.


