מידע שהועבר מה-FBI העלה כי הבולשת הפדרלית עוקבת כבר זמן רב אחרי חשודים מישראל שעוקצים אזרחים שונים ברחבי העולם
משטרת ישראל עצרה בתל אאביב, במסגרת חקירה סמויה חובקת עולם בשיתוף ה-FBI, עשרים ושישה תושבי גוש דן, בחשד לביצוע עבירות מרמה והלבנת הון במסווה של עסקאות "פורקס במטבעות דיגיטאליים", כלפי אזרחים בחו"ל בהיקף של עשרות מיליוני שקלים.
יחידת ההונאה של משטרת ישראל במחוז ת"א ניהלה במהלך החודש האחרון חקירה סמויה בשתוף ה-FBI, שראשיתה בדיווח שהתקבל מארה"ב, בדבר חשד כי קבוצת ישראלים מבצעים הונאה כלפי עשרות אזרחים בחו"ל, במסווה של עסקאות פיננסיות בתחום מטבעות "קריפטו". ההונאה פועלת כך שחברות, שמעסיקות צוותי שיווק המכונים "קופים", משכנעים טלפונית לקוחות תמימים להשקיע במוצר מסוים – ולאחר מכן נעלמים. כך גם פעלה, לפי החשד, הפרשה הנוכחית, מידע שהועבר מה-FBI העלה כי הבולשת הפדרלית עוקבת כבר זמן רב אחרי חשודים מישראל שעוקצים אזרחים שונים ברחבי העולם.
במקרה הזה מדובר במטבעות וירטואליים (קריפטו). תחילה הוצע ללקוחות להשקיע סכומים פעוטים של 1,000-2,000 דולר, ובתקופה הראשונה דאגה הרשת לאפשר להם לראות רווחים גדולים ואף למשוך את חלקם – כולל חלוקת בונוסים ללקוחות חדשים.
לאחר שרכשו את אמון הקורבנות, הציעו החשודים ללקוחות להשקיע עשרות ומאות אלפי דולרים. האחרונים, שסברו כי מדובר בחברה אמינה, העבירו את הכסף. כשראו שההשקעות שלהם נושאות פרי – ביקשו למשוך את הרווחים. בשלב הזה טפחה המציאות על פניהם והם גילו שאין להם עם מי לדבר, החברה סגרה את שעריה ובמקרים מסוימים עברה לעבוד תחת שם אחר.