שריפה גדולה הרסה את מלון מוריסון ההיסטורי במרכז העיר לוס אנג'לס, בניין ריק ששימש כמגורים להומלסים. למעלה מ-100 צוותי כיבוי הגיבו למקום, חילצו כמה הומלסים וכיבו את השריפה תוך שעה וחצי.
הבניין, שנרכש על ידי קרן הבריאות לאיידס לדיור בר השגה, אינו ראוי למגורים והוא "סומן באדום" על ידי העירייה. כבאים חוקרים כדי לקבוע אם הומלסים אחראים לשריפה גדולה שהרסה את מלון מוריסון ההיסטורי הממוקם בצומת פיקו והופ, העומד ריק מזה כ-10 שנים.
בסביבות השעה 11:20, יותר מ-100 כבאים ממכבי האש של לוס אנג'לס הוזעקו לבניין בן ארבע הקומות, בן כמעט 100 שנים, בו התפרצו להבות ענק. סרטון טלפון סלולרי ששותף עם FOX 11 מראה לפחות אדם אחד מנסה לעזוב את הנכס במדרגת אש חיצונית. למרות שהבניין נטוש כביכול, פקידי כיבוי האש אמרו שיש כמה הומלסים במבנה, וסולמות הועלו לחלונות הבניין כדי לעזור להם לצאת. "במכבי האש, אנחנו אומרים שאין בניינים פנויים בעיר לוס אנג'לס", אמר דיוויד אורטיז מ-LAFD. "הרבה מהקהילה הגדולה והלא מגוררת משתמשת בבניינים הפנויים האלה כמגוריהם הזמניים. כמה עשרות [היום] נראו מתפנים מעצמם בזמן השריפה".
להקת הרוק ה-Doors הפכה את מלון מוריסון למפורסם עם אלבומה משנות ה-70 שנקרא גם "The Morrison Hotel". המבנה עצמו נבנה בשנת 1914 ונחשב לנקודת ציון. בשנה שעברה, קרן AIDS Healthcare רכשה את הנכס תמורת כמעט 12 מיליון דולר עם תוכניות להפוך אותו לדיור בר השגה. "זה היה ריק 10 שנים", אמר מארק דייר מקרן האיידס בריאות. "התכוונו לשפץ אותו וליצור עוד 111 יחידות".
לדברי דייר, הוא התלונן בפני העיר על הומלסים שפרצו למוריסון. דייר אומר שהוא מודאג לגבי שריפה אפשרית. "בשבוע שעבר כשפינינו את הבניין, היו בפנים כ-15 [הומלסים]", אמר דייר. "ברגע שאנחנו מאבטחים את הבניין, חסרי הבית מגיעים עם כלי עבודה חשמליים תוך שעות ופשוט מנתקים את המנעולים".
"זו פשוט הייתה שריפה גדולה", אמר חואן חוזה גוטיירז, בעל עסק סמוך. "אני אישית אף פעם לא ראיתי שריפה גדולה כזו. [הדיור בר השגה] היה נחמד לקהילה, אבל לצערי הבניין כבר לא".