המתאגרף המקסיקני חוליו סזאר צ'אבס ג'וניור נעצר על ידי שוטרים במשרד לביטחון פנים של ארה"ב ביום רביעי בסטודיו סיטי, כך הודיע משרד הביטחון האמריקאי ב-X. צ'אבס, בן 39, הוא בנו של אייקון האיגרוף האגדי חוליו סזאר צ'אבס האב. גורמים במשרד הביטחון אמרו כי צ'אבס עומד בפני הליכי גירוש מזורזים עקב סוגיות משפטיות והגירה, הכוללות הרשעה בנהיגה בשכרות בשנת 2012 והרשעה פדרלית בנשק בשנת 2024.
צ'אבס התמודד לאחרונה מול ג'ייק פול בהונדה סנטר באנהיים. צ'אבס לא התייחס למעצרו בחשבונות המדיה החברתית הרשמיים שלו נכון לצהריים של יום חמישי.
"תחת הנשיא טראמפ, אף אחד לא מעל החוק – כולל ספורטאים בעלי שם עולמי", אמרו במחלקה. "המסר שלנו לכל שותפים לקרטל בארצות הברית ברור: נמצא אתכם, ותתמודדו עם השלכות. ימי האלימות הבלתי מבוקרת של הקרטל חלפו."
לדברי המשרד לענייני בריאות, צ'אבס נכנס לארצות הברית באוגוסט 2023 עם אשרת תייר B2 והגיש בקשה לתושבות קבע חוקית באפריל 2024 על סמך נישואיו לאזרחית אמריקאית. עם זאת, הרשויות טוענות כי בקשתו הכילה מידע הונאה וכי לבת זוגו היו קשרים קודמים לקרטל סינלואה באמצעות מערכת יחסים קודמת. גורמים במשרד לענייני בריאות אומרים שלצ'אבס יש קשרים לקבוצה והוא מבוקש במקסיקו בגין פשעים הקשורים לסחר בנשק ופעילות פשיעה מאורגנת.



