מי שמנסים למצוא בימים האחרונים טיסה לארה"ב בחודש מאי מגלים כי לא ניתן למצוא לשם טיסות ישירות. בטיסות של אל על ושל חברות זרות אין מקומות, ואתרי הנסיעות מפנים לטיסות שאינן ישירות (קונקשן) דרך יעדים כמו אתונה, רומא או דובאי — שאורכן הכולל עולה לעתים על 17 שעות.
מיוני כבר ניתן להזמין טיסות ישירות לניו יורק — לפחות על הנייר. המערכות מציעות טיסות בחברות תעופה כמו יונייטד איירליינס או דלתא, במחירים שמתחילים ב-1,030 דולר,ובאל על ב-1,600 דולר. יונייטד איירליינס ודלתא הודיעו רשמית על חזרתן לפעילות בישראל בתחילת יוני (יונייטד ב-5 ביוני ודלתא ב-7), אך גורמים בענף התעופה אינם בטוחים שזה אכן יקרה.
יונייטד ביטלה את כל טיסותיה עם פתיחת המלחמה באוקטובר האחרון. רק במרץ היא חזרה לפעילות בישראל למשך תקופה קצרה של כחודש ואז ביטלה את הקו שוב, בעקבות התגברות האיומים מאיראן באפריל. מאז היא כבר דחתה את חזרתה כמה פעמים. בפעם האחרונה, יום לפני שהייתה אמורה לחזור לפעילות במאי, הודיעה יונייטד על דחייה של חזרתה ל–5 ביוני. חברה אחרת שהפעילה טיסות ישירות בין ישראל לצפון אמריקה, אייר קנדה, דחתה את חזרתה לפעילות בישראל ל- 6 באוגוסט, לאחר שהייתה צפויה לשוב כבר בתחילת יולי.
לנוכח הדחיות החוזרות ונשנות, גורמים בענף בכלל אינם בטוחים שהקו לצפון אמריקה של החברות הזרות אכן ישוב לפעול במועדים שנקבעו. בין הסיבות לכך אפשר למנות שיקולי ביטוח וניהול סיכונים, שכן המרחק מחייב שהיית לילה בישראל — שבגינה צוותים גם אינם מוכנים להגיע לארץ. בניגוד אליהן, חברות התעופה האירופיות יכולות לנחות ולחזור בתוך זמן קצר. החשש הגדול ביותר הוא הצוותים שלהם: החברות האמריקאיות מאוגדות, והן מאותגרות על ידי צוותים שאינם רוצים לקחת סיכון ולישון בישראל. זה מעלה עבור חברות התעופה שאלה אם לקחת את הסיכון ולשריין את המקום לתל אביב או לטוס למקום בטוח כמו אירופה במקום. בינתיים, יונייטד ודלתא מוכרות כרטיסים לקיץ, וזה יוצר מצב בעייתי — כי לא בטוח שהטיסות ייצאו, ואז יהיו לקוחות ללא טיסות".
החלופה שנחשבת בטוחה יחסית היא הזמנת טיסות באל על, אבל לביטחון הזה מתלווה מחיר גבוה: החברה מוכרת כרטיסי טיסה לניו יורק ובחזרה ביוני ב-1,700-1,600 דולר. לפי נתוני אל על, כ-80% מהמושבים בטיסות האלה כבר נמכרו – כך שככל שיחלוף הזמן, ייתכן שאי־אפשר יהיה למצוא כלל מקומות בטיסות לניו יורק. אם החברות הזרות לא יחזרו לישראל ביוני, ייווצר לחץ נוסף על היצע המושבים בטיסות אל על.