הסנאטור הפרו ישראלי טד קרוז , מאשים את ממשל ביידן היוצא בעצירת הטיסות לישראל בידי חברות התעופה האמריקאיות, ובמקביל קורא להילחם באנטישמיות בקמפוסים האמריקאים באמצעות כלים משפטיים.
מאז פרוץ מלחמת ה-7.10, הישראלים מתמודדים עם מציאות שבה אל-על היא למעשה המפעילה היחידה בקו ארה"ב-ישראל. אמריקן איירליינס, דלתא ויונייטד – שלוש חברות התעופה האמריקאיות הגדולות – השעו את טיסותיהן לתקופות ממושכות, חלקן עד אפריל 2025. התירוץ הרשמי? "סיבות בטיחותיות".
קרוז, בראיון מאיר עיניים לג'ואיש אינסיידר, מציע נרטיב שונה. באוגוסט האחרון הודיעה חברת התעופה אמריקן איירליינס על הארכת השעיית הטיסות לישראל עד אפריל 2025, מבלי לספק הסבר להחלטתה. דובר החברה מסר בהודעה: "כדי לספק גמישות נוספת, נאריך את אזהרת הנסיעה המאפשרת ללקוחות שתוכניות הנסיעה שלהם מושפעות מההתאמה הזו להזמין מחדש ללא עמלה או לבטל ולקבל החזר כספי".
באופן דומה, חברת התעופה דלתא איירליינס הודיעה ימים ספורים לאחר מכן שלא תטוס לישראל עד 30 בספטמבר השנה, חודשים לאחר שחשפה תוכניות, שבוטלו מאז, לחדש טיסות מנמל התעופה JFK (ניו-יורק) לתל אביב ביוני 2024. דלתא הודיעה רגע לפני המועד האחרון של 30 בספטמבר שהיא מאריכה את ההשעיה עד אפריל הבא.
גם יונייטד איירליינס השעתה טיסות לישראל ללא הגבלת זמן לאחר שחידשה לזמן קצר שירות מוגבל במרץ, ונותרה אל על כאופציה היחידה לנוסעים אמריקאים המעוניינים לטוס ישירות מארה"ב למדינה היהודית.
מאמצי חברות התעופה האמריקאיות לחדש טיסות מוקדם יותר השנה התפוררו לאחר שאיראן השיקה מתקפה משמעותית על ישראל באפריל, כשירתה מטח של מאות טילים שהובילו לביטולים נוספים רבים. לאחר שאיראן החלה לאיים בתגובה על ישראל בעקבות חיסולו של איסמעיל הנייה, מנהיג החמאס, ביולי, חברות התעופה שוב דחו את חידוש הטיסות המתוכנן. זאת ועוד, היו שטענו כי הימנעות חברות הטיסה מהגעה לישראל, היה חלק מהאינטרס הכללי של איראן שניסתה לייצר בידוד כלכלי של ישראל.
אך לדברי קרוז, הסנאטור הרפובליקני מטקסס והיו"ר הנכנס של ועדת המסחר, המדע והתחבורה בסנאט, מחלקת המדינה האמריקאית עירבה שיקולים לא ראויים בדיוניה אודות בטיחות הטיסות לישראל, אשר השפיעו על סירובן המתמשך של חברות התעופה האמריקאיות להגיע לארץ. עוד נכתב בהצהרה כי נשמעות טענות על אפליה אנטישמית מצד חברות תעופה, ועל כך שהקריאות של האיגודים שלא לטוס לישראל, נבעו אך ורק ממניעים של פעילים פרו-חמאס.
בתגובה אומר קרוז כי "טענות אלו מטרידות, וכמובן, החוק האמריקאי אוסר על חברות אמריקאיות להשתתף בחרמות פוליטיים נגד ישראל". משכך, הוסיף כי הוא: "מברך על חקירה מקיפה של סוגיות אלה" לאחר יותר משנה שבה חברות התעופה מסרבות לחדש את השירות הסדיר למדינה היהודית.
לפי קרוז, מי שיש להאשים בכל זאת הם אנשי ממשל ביידן-האריס. לדבריו, הממשל "התרשל במעקב אחר הסיבות שבגללן חברות תעופה מסוימות לא טסות לישראל. למעשה, הם היו גרועים יותר מרשלנים, ומחלקת המדינה כנראה הסתבכה באופן לא ראוי בדיונים על בטיחות ועקפה את סמכות מנהל התעופה הפדרלי". קרוז מוסיף כי לא רק שהתוצאה בה חברות לא טסות לישראל היא בעייתית, אלא שהמניעים לה גרועים לא פחות: "בינתיים עלו טענות על אפליה אנטישמית מצד חברות התעופה, ושהקריאות של האיגודים המקצועיים שלא לטוס לישראל הונעו אך ורק על ידי פעילים תומכי חמאס. טענות אלה מטרידות, וכמובן, החוק האמריקאי אוסר על חברות אמריקאיות להשתתף בחרמות פוליטיים על ישראל".
קרוז גם אמר בראיון לתחנת הרדיו הפופולרית בניו-יורק, WABC, כי משרד המשפטים האמריקאי שיוביל טראמפ יפעל נגד האנטישמיות שבקמפוסים באמריקה. קרוז הרחיב ואמר שעם מחלקת משפטים חדשה, והמינויים החדשים של הפרקליט הכללי ומנהל ה-FBI, תהיינה חקירות פדרליות והעמדות לדין, שמטרתן לשים קץ לאנטישמיות במוסדות אקדמיים.
הסנאטור ציין כי הוא ויתר ממשל טראמפ ינהגו אחרת מגישת ממשל ביידן-האריס ביחסם לאנטישמיות, במיוחד במוסדות אקדמיים. להמחשת העניין, קרוז הזכיר את הצהרת הקמפיין של טראמפ, לפיה סטודנטים זרים שיהיו מעורבים בפעילות אנטישמית צפויים לאבד את ויזת הלימודים שלהם ולהיות מגורשים מארצות הברית.