ביוזמת הקונסול הכללי בלוס אנג'לס ישראל בכר, משלחת מבית החולים Cedars-Sinai בלוס אנג'לס ביקרה בשבוע שעבר בישראל והשתתפה בסדרת פגישות בבתי חולים בפריפריה. מטרת הביקור: יצירת שיתוף פעולה מקצועי שיאפשר לרופאים ישראלים מהפריפריה להתמקצע בלוס אנג'לס במגוון תחומים רפואיים, ולאחר תום ההכשרה לחזור לישראל.
בתי החולים בפריפריה בישראל סובלים מזה שנים מקשיים תקציבים וגם מאתגרים גדולים במשיכת רופאים מנוסים שיגיעו לעבוד בפריפריה ובכך יינתן שירות מקצועי יותר לאוכלוסייה. עם תחילת המלחמה, בית החולים סידר-סיניי תרם ביוזמת הקונכ"ל כסף למספר מרכזים רפואיים בפריפריה ובמרכז הארץ וגם שלח רופאים להתנדב לאחר הטבח של 7.10. המשלחת נועדה לקדם שיתופי פעולה בין בתי חולים מהפריפריה בארץ עם בית החולים מלוס אנגלס במגוון תחומים, לאור העובדה ש"סידר סיניי" הוא בית חולים מוביל בארה"ב ונחשב למרכז רפואי עם יכולות טיפול מהמתקדמות ביותר בעולם. המשלחת האמריקאית התעניינה בידע הישראלי בתחום הטיפול בטראומה ומענה רפואי לאירועי חירום.

ישראל בכר, הקונסול הכללי של ישראל במערב ארה"ב, ציין כי "מטרת היוזמה היא לעזור לבתי החולים בפריפריה להיות יותר מקצועיים וחשופים ליידע רפואי ומכשור טכנולוגי מתקדם מלוס אנג'לס. ישנו המון ידע אמריקאי רפואי שיכול לשפר את איכות החיים והטיפול בבתי החולים בפריפריה בישראל. בד"כ המרכזים הרפואיים הגדולים בארץ הם אלה שמצליחים להגיע לקשרי עבודה עם מרכזים אמריקאיים. המטרה שלי לעזור ולחשוף את בתי החולים מהפריפריה לאפשרויות שאינן בהישג ידם. בתי החולים בישראל שיתפו מניסיונם עם המשלחת שיטות לפיתוח חוסן בקרב צוותי רפואה ומענה לחירום וחדשנות של מערכת הבריאות בישראל בתחום הטיפול בטראומה. זו תחילתה של שותפות חזקה וחשובה לבתי החולים בפריפריה ועוד עבודה רבה לפנינו".
המשלחת גם ביקרה בבית הספר לרפואה באוניברסיטת אריאל. נשיא האוניברסיטה פרופסור אהוד גרוסמן, רופא בכיר שניהל בעברו את בית הספר לרפואה סאקלר באוניברסיטת תל אביב, בירך על היוזמה ורואה בה פריצת דרך חשובה לאוניברסיטה. "גם כאן, הרצון שלי לעזור לחיזוק האקדמיה בשומרון שרבים מילדי הפריפריה לומדים שם בהצלחה," ציין הקונכ"ל בכר.

המשלחת ביקרה גם בכמה בתי חולים ומוסדות רפואיים ברחבי ישראל: במרכז רפואי זיו בנהריה, בעל תפקיד מרכזי בטיפול במטופלים עם טראומה ושימש כמרכז טראומה אזורי מאז תחילת המלחמה בצפון. המשלחת קיבלה תובנות חשובות לגבי פרוטוקולי תגובה לחירום ואסטרטגיות לפיתוח חוסן בצוותים רפואיים. בית חולים העמק בעפולה נחשב למרכז רפואי קריטי עבור מתן מענה לטיפול רפואי במקרי חירום, המבקרים שמעו על פיתוחים כירורגיים בזמן מלחמה ומוכנות חירום בבית החולים. המשלחת הגיעה גם לבית החולים "ברזילי" באשקלון, הנחשב לאחד ממרכזי הטראומה העמוסים ביותר בישראל, ביקרה במחלקת הטראומה של בית החולים וראתה במו עיניה את כיצד השפיע ה-7 באוקטובר על בית החולים, תוך הדגשת החוסן של הסגל הרפואי בבית החולים באותו יום ארור.
המשלחת, מלווה צוערים לדיפלומטיה ממשרד החוץ, ביקרה גם בקיבוץ בארי ונפגשה עם גיסתו של אוהד בן עמי, איילת חכים, ושמעה ממנה על סיפורו של אוהד ואשתו רז שנחטפו לעזה ב-7 באוקטובר. בסוף השבוע שעבר, אוהד שוחרר בעסקה וחזר לחיק משפחתו. המשלחת ביקרה גם בחניון תקומה, בו אוחסנו הרכבים השרופים שנאספו מרחבי העוטף לאחר ה-7 באוקטובר; ובתחנת המשטרה בשדרות שם שמעה על גבורת השוטרים שחירפו את נפשם ב-7 באוקטובר.