קמלה האריס, סגנית נשיא ארה"ב והמועמדת הדמוקרטית לנשיאות, בחרה ביום שלישי במושל מינסוטה טים וולז כסגנה המיועד בבחירות שיתקיימו בעוד שלושה חודשים. וולז, בן 60, הוא מושל במדינה "כחולה", אך הוא גם נחשב לדמות שיכולה לגייס מצביעים לבנים מאזורי הסְפָר.
וולז הסתמן כמועמד מועדף על הדמוקרטים הפרוגרסיביים, שמאמינים כי הוא הראוי יותר לייצג את המפלגה לעומת מושל פנסילבניה היהודי ג'וש שפירו. הוא מחזיק בעמדות מרכז-שמאל בנוגע לישראל וקיבל במהרה רוח גבית לאחר פרישת הנשיא ג'ו ביידן מהמרוץ.
"עם הומור טוב ורוח לחימה, טים וולז הוא בחירה מצוינת. אנחנו יודעים שהוא יהיה דמות עוצמתית ומלאת אנרגיה במאבק למען הדמוקרטיה ולהבסת דונלד טראמפ וג'יי די ואנס", אמר ג'רמי בן-עמי, נשיא השדולה הפרו-ישראלית ג'יי סטריט. לשבחיו של בן עמי הצטרפו ראשי ארגונים יהודים נוספים התומכים במפלגה הדמוקרטית. היילי סופר, מנכ"לית "המועצה הדמוקרטית היהודית למען אמריקה", כינתה את וולז "נושא הדגל של הערכים היהודים שלנו" וכן "שותף בולט במאבק נגד האנטישמיות" בעקבות מתקפת הטרור של 7 באוקטובר. גם מנכ"ל הארגון "הרוב הדמוקרטי למען ישראל", מארק מלמן, בירך על הבחירה במושל מינסוטה. "הוא דמוקרט פרו־ישראלי גאה עם רקורד מוכח של תמיכה ביחסי ארה"ב וישראל", אמר מלמן על וולז.
מנגד, מנכ"ל "הקואליציה היהודית הרפובליקאית" מאט ברוקס יצא נגד בחירתה של האריס בוולז כשותפה למרוץ. "הוא ליברל מהשמאל הקיצוני", אמר ברוקס. "זה אדם שידוע באמירה שלו כי 'הסוציאליזם של אדם אחד הוא יחסי השכנות הטובה של האחר'. זו אינה המפלגה הדמוקרטית של דור ההורים והסבים שלכם. צריך להיות ברורים: בחירה בהאריס־וולז תביא על ארה"ב את הנשיאה והסגן השמאלניים ביותר שידעה המדינה אי פעם". ברוקס הדגיש בתגובתו כי וולז תמך בחברת הקונגרס אילהן עומר (בתצלום) ובשותפותיה ל"סקוואד", קבוצת מחוקקות פרוגריסיביות שעמן נמנית גם אלכסנדריה אוקסיו־קורטס מניו יורק.
"בהירות מוסרית"
וולז ביקר במזרח התיכון ב-2009 בתפקידו כחבר קונגרס, ונפגש עם ראש הממשלה בנימין נתניהו וגם עם נשיא סוריה בשאר אסד. יש לו רקורד הצבעה פרו-ישראלי עקבי התומך בשיקום הסכם הגרעין עם איראן ובסיוע צבאי אמריקאי לישראל. כמושל מינסוטה, הוא הורה להוריד דגלים לחצי תורן לאחר מתקפת 7 באוקטובר, והעביר ביקורת על מי שלא גינו אותה. "אם לא הפגנתם בהירות מוסרית בבוקר יום שבת, ואתם מוצאים את עצמכם חושבים על מה שאתם צריכים לומר, אתם צריכים לבחון מחדש את מקומכם", אמר וולז בערב זיכרון בבית הכנסת "בית אל" בפרברי מיניאפוליס, כך לפי דיווח של אתר TC Jewfolk.
וולז התיישר עם עמדת האריס כלפי תנועת המחאה הפרו-פלסטינית בקמפוסים ברחבי המדינה, אך התעקש שלסטודנטים יש את הזכות לחופש הביטוי. "כאשר סטודנטים יהודים אומרים לנו שהם מרגישים לא בטוחים בסיטואציה הזו, אנחנו צריכים להאמין להם, ואני מאמין להם", אמר וולז ל-PBS באפריל. "יצירת מרחב שבו יכולה להתקיים התנגדות פוליטית או עצרת פוליטית זה דבר אחד. הפחדה זה דבר אחר", הוסיף.
הכרזתה של האריס מגיעה אחרי קמפיין אינטנסיבי שהתנהל נגד שפירו. קמפיין זה התמקד בעיקר בעמדותיו בנוגע לישראל וגם בנושאים אחרים, שמבחינת מבקריו הפרוגרסיביים מספיקים כדי לפסול אותו כמועמד. רבים ראו במתקפה על שפירו חלק בלתי נפרדת מזהותו היהודית (שעמדה במרכז דמותו הציבורית), ואף ככזו שגלשה לכאורה לאנטישמיות.
מהרגע ששמו של שפירו עלה כמועמד מוביל לרוץ עם האריס, מבקרי ממשל ביידן על מדיניותו בנוגע למלחמה בעזה הפנו במהירות את האצבע אל עבר התייצבותו הבלתי מעורערת של מושל פנסילבניה לצד ישראל, ואת הביקורת החריפה שלו על תנועת המחאה הפרו-פלסטינית בקמפוסים. מבקריו אף כינו את שפירו "ג'נוסייד ג'וש", וזכו לביקורת מצד מחוקקים דמוקרטיים וארגונים יהודיים שראו במתקפות אלה מוטעות במקרה הטוב, ואנטישמיות במקרה הרע.