שופט בבית משפט בניו יורק האריך את מעצרו של מחמוד חליל, סטודנט לתואר שני באוניברסיטת קולומביה, עד לפחות השבוע הבא. הדיון המשפטי מתמקד בהשלכות מעצרו ובתוכניות ממשל טראמפ לגרשו, בעקבות השתתפותו בהפגנות נגד ישראל.
חליל בן ה-30 נעצר בדירתו בניו יורק בשבת האחרונה על ידי סוכני הגירה, והועבר למתקן מעצר בלואיזיאנה. זאת לאחר שהשתתף בהפגנות אנטי-ישראליות בקמפוסים ברחבי ארה"ב בהפגנות שהובילו למעצרם של יותר מ-2,000 משתתפים. הנשיא טראמפ ראה במעצרו של חליל את "הראשון מתוך רבים שיבואו", והבטיח להילחם בהפגנות כאלה.
לאחר מעצרו במנהטן בשבת האחרונה, השופט ג'סי מ. פורמן (יהודי חובש כיפה שאשתו עובדת באוניברסיטת קולומביה) פסק כי חליל לא יגורש עד שהמקרה ייבחן בצורה יסודית – והתיר לעורכי דינו לשוחח איתו בטלפון, לאחר שעלו טענות כי לא ניתן היה לשוחח עמו באופן חוקי.
עורכי דינו של חליל טוענים כי הוא נעצר על רקע פעילות פוליטית חוקית ושהוא זכאי לפי התיקון הראשון לחופש הביטוי. עורך דינו, רמזי קאסם, וען כי חליל "זוהה, הפך למטרה ונעצר" בשל תמיכתו בזכויות הפלסטינים. בנוסף, הוא הדגיש כי לחליל אין הרשעות פליליות, וההסבר היחיד שניתן למעצרו הוא "נקמה על פעילות פוליטית".
מעצרו של חליל עורר גל של מחאות ברחבי ארה"ב. מאות מפגינים פצחו בהפגנות מול בית המשפט בניו יורק, תוך שהם דורשים את שחרורו. הנשיא טראמפ התייחס למעצרו של חליל והצהיר כי הוא מהווה "התחלה של סדרה של מעצרים" של סטודנטים שמבצעים "פעילויות פרו-טרוריסטיות ואנטי-אמריקאיות". עוד הדגיש טראמפ את הצורך להילחם באנטישמיות בקמפוסים.