אחרי ה-7 באוקטובר אלפי ישראלים איבדו את תחושת הביטחון וכעת החליטו להגר מהמדינה. הנתונים המדאיגים חושפים עלייה של 59% בשיעור היורדים מהארץ בהשוואה לשנה שעברה.
שירה כרמל, אזרחית ישראלית, התראיינה ל-AP וסיפרה על ההחלטה שלה לעזוב. "ישראל הייתה ההבטחה המכוננת: להיות מקלט בטוח ליהודים ברחבי העולם. ב-7 באוקטובר פרצו אלפי מחבלים, והצבא לא הגיע במשך שעות", נכתב. כרמל שהייתה בהריון באותה תקופה החליטה לעבור עם משפחתה לאוסטרליה. "הם הסבירו למשפחה ולחברים שמדובר ברילוקיישן – מונח שקל יותר לעכל מתוך המודעות למתח ולבושה המלווים ישראלים שעוזבים לצמיתות".
"סיפרנו להם שאנחנו יוצאים מקו האש לזמן מה", אמרה כרמל. "זו לא הייתה החלטה קשה. אבל היה קשה לדבר על זה איתם. היה קשה אפילו להודות בזה בפני עצמנו".
"מאז 7 באוקטובר, אלפי ישראלים עזבו את המדינה, על פי נתוני הממשלה וסטטיסטיקות הגירה של מדינות יעד כמו קנדה וגרמניה. יש מי שחוששים שזה יוביל ל'בריחת מוחות' בתחומים כמו רפואה והייטק. מומחי הגירה מעריכים שמספר העוזבים את ישראל עלול לגבור על מספר העולים אליה בשנת 2024", נכתב באשוסייאטד פרס, סוכנות החדשות הגדולה בעולם.
"הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה העריכה בספטמבר כי 40.6 אלף ישראלים עזבו לתקופות ארוכות במהלך שבעת החודשים הראשונים של 2024 – עלייה של 59% בהשוואה לאותה תקופה שנה קודם לכן, כאשר 25.5 אלף אנשים עזבו. על פי דיווח הלמ"ס, מדי חודש עזבו השנה 2,200 אנשים יותר מאשר ב-2023".
המספרים במדינות היעד דרמטיים באותה מידה. "יותר מ-18 אלף ישראלים הגישו בקשה לאזרחות גרמנית בשנת 2024 – פי שניים בהשוואה לאותה תקופה ב-2023, ופי שלושה לעומת השנה שלפניה, כך דיווח משרד הפנים בספטמבר".
קנדה, המפעילה תוכנית אשרות עבודה לשלוש שנים עבור ישראלים ופלסטינים שנמלטו מהמלחמה, קיבלה 5,759 בקשות לאשרות עבודה מאזרחים ישראלים השנה.
סרחיו דלה-פרגולה, סטטיסטיקאי ופרופסור אמריטוס מהאוניברסיטה העברית בירושלים, אמר שלדעתו מספר העולים לישראל יהיה השנה קטן מסך כל היוצאים. "וזה די ייחודי בהיסטוריה של מדינת ישראל".
בכירים ישראלים רבים מודאגים מגל העזיבה והוציאו בפומבי הצהרות המזהירות מהתגברות האנטישמיות בעולם. נפתלי בנט פרסם ברשת X, "מי רוצה לחזור לימי היהודי הנודד, בלי חופש אמיתי, בלי מדינה, נתון לכל גחמה אנטישמית?".