תלמידים מבית הספר התיכון סנטה מוניקה הצטרפו ביום חמישי לקבוצות ברחבי דרום קליפורניה במחאה על מדיניות ההגירה של הנשיא דונלד טראמפ. חשבון אינסטגרם שנוצר כדי לארגן את ה"ווק אאוט"ביום חמישי כתב בפוסט שתלמידי SAMOHI מוחים על "מדיניות הימין הקיצוני הריאקציוני של ממשל טראמפ".
"אנחנו יוצאים עם ארבעה בתי ספר אחרים, מאליבו, קלבר, ונציה ויניברסטי, כדי לדרוש מהערים והנהלות בתי הספר שלנו להילחם כדי להגן על החינוך שלנו כמו גם על מהגרים פגיעים ותלמידי LGBTQ+", נכתב בפוסט.
ככל שההפגנות נמשכות, החששות גוברים לגבי רשויות אכיפת חוק מזויפות או סוכני אכיפת ההגירה המדווחים בלוס אנג'לס. "יש לכך השפעה של יצירת פחד בתוך הקהילות שלנו", אמר המפקח של מחוז בית הספר המאוחד בלוס אנג'לס, אלברטו מ. קרבליו בהודעה ל-X. "התחזות כוזבת לסוכנות מקומית, מדינתית או פדרלית או פקיד אכיפת חוק אינה חוקית".
"המחוז מגנה בחריפות את אלה שיבקשו להפחיד או לשבש את אלה שנמצאים בבתי הספר שלנו ובסביבתו ויפעל בשיתוף עם משטרת בית הספר ושותפים לאכיפת החוק כדי לטפל בכל הפרות המכוונות נגד קהילות בית הספר שלנו", כתב קרוואלו. בתי ספר באזור לוס אנג'לס חילקו כרטיסי "דע את זכויותיך", המאפשרות לתלמידים לדעת את ההגנות המשפטיות שלהם אם נציג לגיטימי מ-ICE יפנה אליהם.
מאות סטודנטים צעדו בדאון טאון לוס אנג'לס ביום השלישי של מחאות הסטודנטים וביום החמישי של מחאות הגירוש ההמוניות בסך הכל. "לי אישית יש בני משפחה שהם מהגרים ונלחמו על הזכויות שלי להיות כאן, אז יש לנו את כל הזכות להיות כאן והוא לא צריך לשלוח אף אחד בחזרה", אמר אחד הסטודנטים של ל-KTLA. "אני לא חושב שטראמפ מבין את כל העבודה שהמהגרים עושים". כמה תלמידים והורים התומכים במפגינים אמרו שהם צועדים גם מסיבות אחרות, כמו מחאה על החזרת נהלי בטיחות סביבתיים ותמיכה בזכויות טרנסג'נדריות.
ביום ראשון האחרון נוצרה מחאה מסיבית בדאון טאון לוס אנג'לס בתגובה למדיניות הגירושים , כאשר מפגינים הסתערו על הכביש המהיר 101 ומחוצה לו וברחובות העיליים עד שעות הערב. בימים שלאחר מכן המשיכו להתקיים מחאות "יום ללא מהגרים" שהשפיעו מדי פעם על התנועה בעיר.