בית-המשפט המחוזי הורה ביום שיש לשחרר ממעצר את העיתונאי האמריקאי ג'רמי לופרדו, אך הטיל עיכוב על יציאתו מהמדינה. לופרדו, עיתונאי בן 28 תושב ניו-ג'רזי, בן לאם יהודייה ולאב קתולי, סיקר בשבוע האחרון את הנעשה בישראל ובשטחים, וזאת במסגרת עבודתו באתר "גרייזון", אתר אמריקאי המזוהה עם שולי השמאל הקיצוני, בעל קשרים לרוסיה ואיראן ועמדה אנטי-ציונית נוקבת ובמה לחדשות כזב.
לפני כשבוע פרסם לופרדו ב"גרייזון" כתבה על יעדי תקיפת הטילים האיראניים בישראל. במסגרת הכתבה נסע לופרדו לנגב, בחיפוש אחר נפילות הטילים ליד בסיס חיל-האוויר בנבטים, וכן סייר באזור מטה המוסד אשר היה גם הוא מטרה של המתקפה האיראנית. לופרדו הציג את מיקום המטה ופגיעת הטיל לידו. בכתבה שהכין נשמע מציין כי פרטים שהוא מדווח עליהם אסורים בפרסום בידי הצנזורה הישראלית.
בעקבות שידור הכתבה נעצר לופרדו (8.10) ונחשד ב"עבירות ביטחון חמורות בכך שפרסם באמצעות הרשתות החברתיות בתפוצה כללית מיקומים של נפילות טילים בסמוך או בתוך מתקנים ביטחוניים רגישים, במטרה להביא את הדבר לידיעת האויב ובכך לסייע לו בתקיפותיו העתידיות".
שופט בית-משפט השלום ציון סהראי הורה לשחרר אותו ממעצר, זאת אחרי שכתב ynet לירן תמרי העיד כי במסגרת דיווח שהכין על מעצרו של לופרדו אישרה הצנזורה לפרסם גם את הכתבה שבגינה נעצר. המשטרה ערערה על החלטת השופט סהראי וטענה כי מבדיקתה עולה שהצנזורה אישרה את הפרסום רק בדיעבד, ולו היתה נדרשת לאשר מראש את פרסום הדיווח של תמרי עם הכתבה של לופרדו היתה פוסלת אותו (ב-ynet סירבו להגיב לדברים).
ביהמ"ש המחוזי הורה להותיר את לופרדו במעצר והבוקר הגיע לדיון בערר בפני השופטת חנה מרים לומפ. במשטרה טענו כי נזקקו להארכת המעצר כדי לפצח את מכשיר הטלפון של לופרדו ולעיין בו. לפי המשטרה, לופרדו סירב לאפשר למשטרה גישה למכשיר הטלפון שלו, ורק אתמול הצליחה יחידת הסייבר של המשטרה לפצח בכוחות עצמה את המכשיר. "אנו סבורים שנמצא דברים בטלפון ונוכל לקשר אותו [לעבירה]", אמר נציג המשטרה, מפקח נסיב ספא.
באת-כוחו של לופרדו, עו"ד לאה צמל, ביקשה לשחררו בערבות. לדבריה חלק מחקירותיו של העיתונאי נעשו בשעת לילה, ללא מתורגמן, והיא אינה יודעת מה בדיוק נאמר בהן. "השוטרים נתנו לו לדבר איתי 5 דקות ואחרי 4 דקות ניתקו לנו את השיחה כשאני באמצע המילה וניצלו את העובדה שיש להם עוד יום וחקרו אותו", טענה. השופטת לומפ החליטה לדחות את הערר המשטרתי ולהורות על שחרור העיתונאי.
"לא שגה בימ"ש קמא עת הורה על שחרורו של המשיב", קבעה השופטת לומפ. "מפעולות החקירה המפורטות אין חשש לשיבוש, ולאור הנימוקים שצויינו לעיל, גם עילת המסוכנות אינה מובהקת […] כמובן שאם תהיינה התפתחויות בנוגע למדיה הדיגיטלית המצויה בידי העוררת, היא תוכל להגיש בקשות חדשות בהתאם, אך נכון להיום ובהתחשב בחומר שהונח לפני בית המשפט, האיזון שערך בית משפט קמא הוא המתאים לנסיבות תיק זה".
עם זאת, כיוון שלופרדו הוא אזרח זר וחקירתו טרם הסתיימה, נתנה השופטת צו עיכוב יציאה מן הארץ ללופרדו עד ל-20.10 והורתה למשטרה להשיב לו את דרכונו רק לאחר מועד זה. ב-9.10, בדיון להארכת מעצר, ביקשה עו"ד צמל לשחרר את לופרדו בטענה כי כל מה שפרסם נאסף מחומרים גלויים, כולל כתבה ששודרה ב-PBS על הפגיעה האיראנית ליד מטה המוסד. "מי שרוצה לרגל לא מפרסם בציבור", אמרה לפי פרוטוקול הדיון. "המרגל הכי נלוז לא היה עושה טעויות כאלה".
ב-PBS אכן התפרסמה ב-2 באוקטובר כתבה בתוכנית החדשות הוותיקה News Hour, ובה כתב החוץ ניק שיפרין מדווח ממוקד הנפילה ליד מטה המוסד ומצביע על הנזק שנגרם במקום. ציוץ של שיפרין ובו סרטון שצילם במוקד הנפילה הגיע ל-2.8 מיליון צפיות בטוויטר.
לופרדו עצמו אמר בדיון: "אבקש מבית משפט לשחרר אותי ולחזור מיד לארה"ב עם איסור כניסה לארץ לכל החיים". באת-כוחו מיהרה להעיר: "אבקש להתעלם. המשיב בשוק".