ביטולי הטיסות של חברות התעופה הזרות בשל החמרת המצב הביטחוני דווקא באחד השבועות העמוסים ביותר של שיא הקיץ (סוף יולי – תחילת אוגוסט), בהם גם כך המטוסים מלאים כמעט עד קצה, שוב הותירו השבוע רבים מהנוסעים חסרי אונים וללא פתרונות. זהו כבר הסיבוב השלישי במלחמה שבו הכאוס חוזר על עצמו ובשבוע הבא כבר כמעט לא נותרו מקומות ברוב הטיסות של החברות הישראליות, בראשן אל על.
שיעורי התפוסה קיצוניים, וברבים מהיעדים באירופה המקומות האחרונים שנותרו הם במחלקות פרימיום ועסקים — שבהן מחיר הטיסה כפול ואף משולש מאשר במחלקת תיירים. לניו יורק לא ניתן למצוא טיסה זמינה עד אמצע החודש. הטיסות מלאות לחלוטין בכל המחלקות, כשבאל על מדווחים כי על מושב שיתפנה ישנן רשימות המתנה של 100 נוסעים. זאת לאחר ששתי חברות התעופה האמריקאיות, דלתא ויונייטד, ביטלו כליל את טיסותיהן לשבוע הקרוב. אל על מוציאה במוצ"ש תשע טיסות לניו יורק, כולן מלאות עד אפס מקום.
מאמצע החודש ניתן למצוא כרטיסים בודדים לתפוח הגדול, אבל המחירים בהתאם. טיסה מתל אביב לניו יורק ב-17 באוגוסט מתחילה מ-2,362 דולר במחלקת פרימיום לכיוון אחד. המערכת מתריעה כי נותרו מושבים בודדים, כך שהמחיר הבא האפשרי הוא 4,811 דולר במחלקת עסקים. אין כלל אופציה לטיסה במחלקת התיירים. טיסה חזור תתחיל מ-3,994 דולר.
דלתא ויונייטד הודיעו כי הטיסות מבוטלות עד תחילת אוגוסט – בין 6 בחודש ל-9 בו, אך ההערכות הן שמועד החזרה יידחה — ובמערכת הטיסות בוטלו כל הטיסות של החברה לאורך כל החודש. לופטהנזה ביטלה טיסותיה מישראל ואליה עד 8 בחודש, אייר אינדיה ביטלה עד ה-8, חברת ITA האיטלקית עד 6 באוגוסט, פליי דובאי לוט וחברות נוספות מבטלות חלק מהטיסות, וחלק משאירות. הביטולים עדיין ממשיכים ככל שחוסר הוודאות מתגבר.
עם זאת נתב"ג עדיין פועל ומוציא טיסות של חברות ישראליות וזרות במשך שישי-שבת, ומספר הנוסעים גם בסוף השבוע הקרוב גבוה יחסית. בחברות התעופה הישראליות מדווחים על אלפי שיחות מנוסעים מודאגים בימים האחרונים, ובתגובה הן הודיעו שיתגברו טיסות. ואולם כרגע מתקשים לעשות זאת. דווקא בתקופה זו כשמונה מטוסים החכורים בחכירה רטובה ביטלו את פעילותם בישראל (חכירה רטובה (ACMI leasing) היא חכירת מטוסים לטווח קצר כדי לענות על ביקושים. הטיסה מופעלת על ידי חברת תעופה זרה, כולל צוות הטייסים והדיילים שלה תחת קוד של החברה הישראלית). רוב המטוסים בבעלות החברות פועלים עד קצה גבול היכולת.
בפעמים הקודמות שזה קרה, העלתה אל על את המחירים בעשרות אחוזים, לטענתה מחוסר ברירה על רקע הביקושים הגבוהים והמחסור במושבים פנויים בטיסות. בדצמבר, כשנותרה לבדה בקו לארצות הברית, חודש שבו בשגרה המחירים נמוכים מהממוצע, מחיר כרטיס טיסה לניו יורק החל ב-1,589 דולר. עבור כרטיסי טיסה שנרכשו בטווח קצר, באפריל הגיע מחיר הטיסות גם ל–3,600 דולר לכרטיס במחלקת תיירים ול–10,500 דולר למושב בטיסת עסקים.
עיקר הבעיה הוא לגבי הקו לארה"ב. הביטולים של החברות האמריקאיות מאוד משמעותיים לשוק התעופה הישראלי. מתחילת המלחמה ובמשך חודשים ארוכים, אל על הייתה החברה היחידה שהפעילה טיסות ישירות מישראל לארה"ב, בעוד לפני המלחמה, ארבע חברות פעלו בקו לארה"ב. בהיעדר תחרות על הקו הפופולרי לארה"ב נוצר מחסור גדול בהיצע הטיסות, ונרשמה עליית מחירים.
באל על מסבירים כי הקו לארה"ב היה מלא עוד לפני הביטולים של יונייטד ודלתא, ושברוב הטיסות לארה"ב נותרו גם ככה מקומות בודדים. משום שבתקופת הקיץ טיסות רבות הן של משפחות שלמות ולא רק בודדים, בחברה מתקשים למצוא מקומות לקבוצות של אנשים. הפתרון שמוצע כרגע הוא טיסות קונקשיין לארה"ב — שהן ארוכות הרבה יותר, וכמובן שגם הן בסכנת ביטול אם המצב יחמיר.