הרשת, שפיגרה אחרי היריבות MSNBC ופוקס ניוז במהלך סיקור ליל הבחירות בשבוע שעבר – תטמיע "פיטורים שישפיעו על מאות עובדים ברחבי הארגון", לפי Puck News.
המנכ"ל מארק תומפסון, שהשתלט בשנה שעברה על ניהול הרשת לאחר הדחתו של כריס ליכט, יקלוט אנשי צוותי הפקת הטלוויזיה של CNN ש"לא בהכרח יהיה צורך בכישרונותיהם בנוף החדש של הדיגיטל", הוסיפו הרשת.
תומפסון, המנכ"ל לשעבר של הניו יורק טיימס וה-BBC, עשוי גם לדרוש קיצוצים עמוקים במשכורות המסיביות של כוכבי פריים-טיים, הכוללות את אנדרסון קופר, ארין ברנט וקייטלן קולינס.
קופר, שריכז את סיקור ליל הבחירות, גרף שכר שנתי שדווח על 20 מיליון דולר. ברנט מרוויחה כ-6 מיליון דולר וקולינס לוקח הביתה 3 מיליון דולר ידידותיים יותר לתקציב.
סימני שינוי ניכרו כבר ביום שני לאחר שכריס וואלאס אישר כי הוא עוזב את CNN – מה שסיים תפקיד של שלוש שנים ברשת.
בחודש שעבר דיווח הניוזלטר העצמאי The Ankler כי תומפסון יבקש מוואלאס, שהרוויח שכר מדווח של 8.5 מיליון דולר בשנה, כמו גם מכוכבים מובילים נוספים ברשת כמו ג'ייק טפר ו-וולף בליצר, לאשר קיצוץ בשכר.
כחלק מתוכנית הארגון מחדש של תומפסון, CNN יבקש מכתבים ולקחת על עצמם יותר מהאחריות המטופלת כעת על ידי מפיקים ועוזרי הפקה. CNN גם תבטל מטלות מיותרות תוך צמצום – או ביטול מוחלט – של חטיבות שונות, לפי פאק.
מוקדם יותר השנה, CNN פיטרה כ-100 עובדים – או 3% מכוח העבודה שלה. השינויים הצפויים מגיעים על רקע מפולת הרייטינג של הרשת ביום הבחירות – יום בו שלטה בעבר היסטורית.
ל-CNN היו רק 5.1 מיליון צופים בפריים טיים בליל שלישי שעבר, לפי נתוני נילסן. פוקס ניוז גרפה 10.3 מיליון צופים מ-8 עד 23:00. שעון מזרח ביום שלישי, לפי נתוני נילסן.
הסיקור של MSNBC, המעוגן על ידי רייצ'ל מדאו, עמד על 6 מיליון צופים בממוצע. בשנת 2016, ל-CNN היה קהל של 13.3 מיליון צופים ביום הבחירות.