מבצע הקומנדו הישראלי שבוצע לפני כשבוע במסיאף שבצפון סוריה ונחשף בפרסומים זרים, ממשיך להעסיק כלי תקשורת ומומחים צבאיים בארה"ב. בסוף השבוע פורסמה כתבה נרחבת של פרשנים בכירים באתר the war zone. אותם בכירים סקרו את הפרסומים הזרים על המבצע הישראלי בעומק סוריה וניתחו את הדיווחים אודותיו. "לא רק שהפשיטה הכתה בלב ליבה של הנוכחות הצבאית האיראנית בסוריה, אלא גם שלחה מסר ברור שצה"ל יכול וגם יתקוף מתחמים תת-קרקעיים שלא ניתן לתקוף מהאוויר – עם כוחות מיוחדים על הקרקע".
הם המשיכו וטענו כי "העובדה שישראל הוציאה מבצע מסוכן שכזה מלמדת על נכונותה לשלוח כוחות קרקעיים כדי לנטרל מתקן איראני גדול, שלא תוכל לתקוף בדרך אחרת באמצעות נשק קונבנציונלי מהאוויר. לישראל אין את היכולת להשמיד מתקנים מבוצרים שקורים עמוק, כולל מתקנים קריטיים הקשורים לתוכנית הגרעין של איראן, כמו אתר ההעשרה בפורדו", כך לטענתם.
לצבא האמריקאי, העריכו הפרשנים, "יש פוטנציאל יכולת לפגוע באתרים הללו מהאוויר, אבל גם זה לא בטוח. בהיעדר שימוש בנשק גרעיני, הפצצות חודרות הבונקרים של ישראל, למרות יכולותיהן, אינן מסוגלות להגיע עמוק מספיק כדי להוציא את האתרים הללו מכלל שימוש", טענו. על כן, הם ציינו כפי שנכתב באותו אתר בעבר, "צה"ל יצטרך להכניס כוחות מיוחדים עם הכשרה ייחודית לפשיטות ארוכות טווח ומסוכנות ביותר, כדי לגשת פיזית למתקנים אלה ולהרוס אותם".
עוד ציינו כותבי המאמר כי לישראל היו שנים לתכנן משימות ארוכות טווח כאלה וכי בעבר היא הראתה את יכולתה לפעול משמעותית בלב איראן למטרות ריגול. "ובכל זאת, פעולה כזו נגד מתקן גדול באיראן תהיה הרבה יותר מאתגרת. הסיכונים יהיו הרבה יותר גבוהים, הימור של ממש", קבעו בסקירה שלהם.
עם זאת הפרשנים הבכירים מניחים כי "סביר מאוד שראינו רק הצצה לאופן שבו צה"ל יכול להפעיל את הכוחות המיוחדים שלו, אם ינסה לחסל את תוכנית הגרעין של איראן, או לפחות לדרדר אותה באופן דרסטי. בעוד שהשמדת האתר הזה (בסוריה) וגיוס מודיעין קריטי היו מטרות המפתח של המבצע, שליחת מסר חריף לאיראן לגבי יכולתה של ישראל לגשת אפילו למתקנים הקשוחים ביותר, בעומק אזור עוין, היה בבירור גם שיקול במבצע".
עוד העריכו כי "לא ידוע כרגע אם המתקפה הזו משנה את החשיבה של איראן או מדרבנת את חיזבאללה להגביר את התקפותיו. אמנם המתקפה הזו הייתה ככל הנראה משמעותית עבור חיזבאללה ואיראן, אך לא ברור עד כמה. ייתכן שיחלוף זמן מה עד שנוכל לעמוד את היקף הנזק שנגרם".