ישראלית-אמריקאית לשעבר פיתחה מערכת יחסים עם חברתה כשהייתה נשואה • בית הדין קבע: לא מדובר בבגידה, היא זכאית לכתובתה • "נתנה את מיטב שנותיה לנישואים"

בית הדין הרבני בישראל קבע בצעד חריג כי מערכת יחסים שהתקיימה בין שתי נשים, בעת שאחת מהן הייתה נשואה, לא תיחשב כבגידה, ולא תהווה עילה לאובדן כתובה או לפגיעה ממונית. הסיבה להחלטה הינה שהאישה החלה לפתח את מערכת היחסים עם בת הזוג, נוכח חוסר התייחסות של הבעל, ולכן אין מקום להעניש אותה.
בני הזוג חיו יחד במשך שנים, כשלטענת עורכת דינה של האישה היא הלכה אחריו בעיניים עצומות על מנת שהוא יוכל לממש את פוטנציאל השתכרותו. בני הזוג עברו מישראל לארצות הברית, ובזמן שהבעל השקיע את כל מרצו בעבודתו, גידלה האישה את שלושת הילדים. עם הזמן חזרה המשפחה לישראל. לבעל הייתה משרה נחשקת, האישה מצאה את מקומה, אולם אחרי מספר שנים קיבל הבעל הצעת עבודה אטרקטיבית באירופה. אשתו הסכימה לעזוב את ישראל, אולם לאחר שהבעל עבר לאירופה וההכנות היו בעיצומם, היא הבינה שאינה מסוגלת לעזוב את סביבתה ומשפחתה בשנית. לטענתה, כששיתפה את בעלה בתחושת שלה, היא זכתה לכתף קרה. היא ניסתה לשכנע אותו אך הוא פעל בשיטת פאסיב אגרסיב", התעלם מתחנוניה ואיים בגירושין.
האישה מצאה נחמה בזרועות חברתה, שהייתה לה לאוזן קשבת ולכתף תומכת, ועם הזמן החלה לפתח רגשות ויחסים אינטימיים עמה. כשהתוודתה בפני בעלה על אודות מערכת היחסים, הוא שב לישראל והגיש תביעת גירושין נגדה. לטענתו, היא בגדה בו, רימתה אותו כי הפסיד חוזה העסקה של מיליונים, וגרמה לו נזקים כלכליים כבדים. לכן, ביקש שייפסקו לו פיצויים ורכושם של הצדדים יחולק באופן בלתי שוויוני. מכיוון שקיימה יחסים עם אישה בזמן שהיו נשואים, ביקש הבעל שאשתו תאבד את זכויותיה בכתובתה.
לאחר דיוני הוכחות וחקירות, הוחלט באופן חריג כי האישה לא בגדה בבעלה. בבית הדין הרבני קבעו כי אישה שמנהלת מערכת יחסים עם בת מינה מחוץ לנישואים אינה מפסידה את כתובתה. נקבע עוד כי לא הוכח שהאישה ניהלה רומן ארוך ומתמשך, כטענת הבעל, ושאין מקום לבצע חלוקה לא שוויונית של רכוש הצדדים. בית הדין קבע עוד כי אין מקום לפסוק פיצויי גירושין, פסק כי על הבעל לשלם מזונות, ואף חייב את הבעל באימוני כושר אישיים לילדתו. "בית הדין הרבני השכיל לראות כי מדובר באישה שנתנה את מיטב שנותיה לנישואים והיא איננה אשמה בפירוק המשפחה. כמו גם הכיר בזה שההתאהבות באישה אחרת לא מעלה או מורידה מזכויותיה הממוניות", אמר בתגובה עורכת הדין של האישה, איימי בכור בוני.


