סקר שנערך בקרב מצביעים יהודים בארה"ב, שנערך לאחר מבצע "שומר חומות" והעימות האלים האחרון בין ישראל וחמאס ברצועת עזה, מגלה כי מיעוט גדול מאמין בכמה מהביקורות הקשות ביותר על ישראל, כולל כי היא "מבצעת רצח עם ואפרטהייד". בקרב המשיבים לסקר שהזמין "מכון הבוחרים היהודי", קבוצה בראשות דמוקרטים יהודים בולטים, 34% הסכימו כי "היחס של ישראל לפלסטינים דומה לגזענות בארצות הברית", 25% הסכימו כי "ישראל היא מדינת אפרטהייד" ו- 22% הסכימו כי "ישראל מבצעת רצח עם בפלסטינים".
בקרב המצביעים הצעירים שנכללו בסקר, ההסכמה עם הצהרות אלו הייתה גבוהה יותר, אם כי עדיין במיעוט. בסקר נמצא כי 9% מהמצביעים הסכימו עם ההצהרה, "לישראל אין זכות קיום", אך בקרב מצביעים מתחת לגיל 40 היה שיעור זה 20%. שליש מהמצביעים הצעירים הסכימו כי ישראל מבצעת רצח עם; יותר משליש הסכימו שישראל היא מדינת אפרטהייד.
הממצאים הללו מזעזעעים במיוחד נוכח העובדה שארגונים פרו-ישראליים מהזרם המרכזי נאבקים להעלות את המקרה שישראל היא מרכזית בזהות היהודית וכי ביקורת כלפיה פונה לעיתים קרובות לאנטישמיות. הם מראים שיהודים אמריקאים רבים מסכימים עם הצהרותיהם של כמה מהמבקרים החריפים ביותר של ישראל בשמאל שהושמעו במהלך הסכסוך בין עזה לישראל במאי, כולל במקרים מסוימים על ידי קומץ חברי קונגרס דמוקרטים, שנמתחו אז על ידי עמיתיהם.
מבין ארבע ההצהרות, רק במקרה אחד, רוב – 67% – הסכימו שהיה אנטישמי לומר, "לישראל אין זכות קיום". לגבי שלוש השאלות האחרות, יותר משיבים לא הסכימו שההצהרה הייתה אנטישמית ממה שסוכם.
בעוד ששיעור הנשאלים המסכים עם הצהרות ביקורתיות לגבי ישראל היה גבוה יותר ממה שאופיינים רבים בעד ישראל תיארו, לפחות ממצא אחד עולה בקנה אחד עם סקר אחר. כשנשאלו אם הם חשים קשורה רגשית לישראל, 62% מהנשאלים אמרו כי כן, ו-38% אמרו שלא, מספרים התואמים את אלה במחקר Pew שנערך על 4,700 יהודים אמריקאים ששוחררו במאי.
הסקר החדש מציג את האתגר האחרון כאשר ממשלת ישראל החדשה מנסה לתקן את הקשרים עם קהילה יהודית בארה"ב, שהייתה מנוכרת במידה מסוימת מישראל במהלך 12 השנים שבהן כיהן בנימין נתניהו כראש ממשלה. סקרים מצאו כי יהודים ישראלים ואמריקאים אינם מכירים מעט זה את זה.
הצהרה אחת בסקר, שהדגישה את טענתו של הנשיא לשעבר דונלד טראמפ, לפיה "יהודים שמצביעים דמוקרטים אינם נאמנים לישראל" הועלתה גם בפני המשיבים כדי להעריך אם היא אנטישמית; ארגונים יהודיים מהזרם המרכזי הציעו שכן. עם זאת, בעוד שרוב מוחלט של הנשאלים, 77%, לא הסכימו עם ההצהרה, רק 26% אמרו שהם מאמינים שהיא אנטישמית.
כשנשאלו לגבי פתרון שתי המדינות, 61% מהנשאלים בסקר אמרו כי זו התוצאה המועדפת עליהם. אולם 19% אמרו כי הם מעדיפים סיפוח הגדה המערבית שתשלול את זכות ההצבעה לפלסטינים בבחירות הלאומיות, ואילו 20% אמרו כי הם מעדיפים "להקים מדינה אחת שאינה יהודית ולא פלסטינית" ותקיף את ישראל, הגדה המערבית ועזה. עזה נשלטת כיום על ידי קבוצת הטרור של חמאס.
המחוקקים הדמוקרטים שהתגברו על ישראל במהלך הסכסוך, בהם הנציגים קורי בוש, אילהן עומר ורשידה טלאיב, העלו גם הם את הסיכוי לקצץ את הסיוע לישראל. בעוד שרוב ניכר מהנשאלים בסקר, 71%, אמרו כי "חשוב" להעניק סיוע כספי לישראל, רוב קטן יותר, 58%, אמרו כי יהיה זה ראוי להגביל את הסיוע לישראל כדי שלא תוכל להוציא כסף אמריקאי על התנחלויות. רוב, 62%, תומך בביטולו של ביידן במדיניותו של טראמפ לנתק את הסיוע לפלסטינים.
לשאלה האם הם מעדיפים דמוקרט על פני רפובליקני בהצבעה לקונגרס בבחירות האמצע בשנה הבאה, 68% העדיפו דמוקרט גנרי ו- 21% העדיפו רפובליקני.
המנהיגים הדמוקרטים, יו"ר ננסי פלוסי, ומנהיג הרוב בסנאט, צ'אק שומר, קיבלו 54% ו -52% דירוג מועדפות בהתאמה, ואילו מנהיג המיעוטים בבית הרפובליקני, קווין מקארתי, ומנהיג המיעוט בסנאט, מיטש מק'ונל, קיבלו כל אחד 10% בלבד.
בנושאים מקומיים, המשיבים הציבו שינויי אקלים גבוהים, זכויות הצבעה, מקומות עבודה וכלכלה, ומגפת הקורונה. באופן מדהים, 83% מהנשאלים אמרו כי הם מודאגים מהמאמצים הרפובליקנים בג'ורג'יה ובפלורידה להדק את הגישה לתא ההצבעה, שלדברי הדמוקרטים נועדו לעכב את מצביעי המיעוטים. כ-76% מהנשאלים תמכו בחקיקה פדרלית שנתמכה על ידי דמוקרטים שתחסום את מאמצי המדינה להגביל את זכויות ההצבעה, ו-62% תמכו בביטול הפיליבסטר של הסנאט כדי לאפשר לרוב הדמוקרטי להעביר את החקיקה.
החשש מפני אנטישמיות בארצות הברית עדיין גבוה: 90%, ויותר מצביעים, 61%, האמינו שהאיום מגיע מימין מאשר מצד השמאל, 22%. המצביעים שחשו כי האיום היה שווה משני הצדדים הגיעו ל-12%. בקרב האורתודוקסים, 69% אמרו שהאיום הגיע משמאל, 10% מימין ו- 18% משני הצדדים.