לאחר שנים של דחיות ושמועות, להקת הרוק הבריטית האייקונית פינק פלויד הגיעה להסכמה למכור את זכויות ההקלטות וזכויות השימוש בשם ובדמות שלה לחברת סוני מיוזיק בסכום מוערך של כ-400 מיליון דולר, כך אישרו מקורות ל"ווראייטי".
העסקה, אחת הגדולות בעסקאות של השנים האחרונות, נסגרה למרות עשורים של מאבקים פנימיים ומילים קשות בין חברי הלהקה, ובעיקר בין כותבי השירים המרכזיים – רוג'ר ווטרס ודיוויד גילמור. עוד מעורבים בעסקה הם המתופף ניק מייסון והעיזבונות של קלידן הלהקה ריצ'רד רייט ושל הזמר והיוצר המייסד, רוג'ר "סיד" בארט. העסקה כוללת את זכויות ההקלטה של הלהקה, אך לא את זכויות הכתיבה, המוחזקות בידי הכותבים האישיים, וכן את השימוש בשם ובדמות, כולל זכויות סחורה ומופעים תיאטרליים.
למרות שפינק פלויד הייתה ידועה באלמוניות של חבריה מבחינת אישיותם, סביר להניח כי חלק גדול מהאמנות האייקונית על עטיפות האלבומים – שתוכננה בעיקר על ידי החברה הבריטית היפנוזיס – נכלל בעסקה.
במישור העסקי, קטלוג ההקלטות של פינק פלויד, כמו גם זכויות הסחורה שלה, נחשב לאחד היקרים ביותר במוזיקה העכשווית. בין אלבומיה הקלאסיים ניתן למנות את "The Dark Side of the Moon", "The Wall", "Wish You Were Here", "Animals", "Meddle" ועוד.
בשנים האחרונות סוני השקיעה יותר ממיליארד דולר ברכישת קטלוגים של אמנים כמו ברוס ספרינגסטין, בוב דילן וזכויות מחוץ לאמריקה הצפונית של קווין, עם גיבוי ממוסדות השקעה כמו Eldridge Industries.
הקטלוג היה במשא ומתן במשך כמה שנים עם מחיר מדווח של 500 מיליון דולר, והלהקה הייתה קרובה לעסקה בשנת 2022. עם זאת, הקרע הפנימי בין חברי הלהקה – בעיקר בשל הצהרותיו הפוליטיות השנויות במחלוקת של רוג'ר ווטרס נגד ישראל, הקשו מאוד על סגירת העסקה והרחיק קונים פוטנציאליים. אין ספק שהצהרותיו של ווטרס, שהפכו אותו לדמות שנויה במחלוקת למעט בקרב מעריציו הגדולים ביותר, פגעו בשווי הקטלוג וגרמו לו לאבד את חוזה ההקלטות שלו כזמר סולו.