"שעת נעילה" נחשבת להפקה הישראלית הכי יקרה שצולמה בישראל

הסדרה "שעת נעילה" של תאגיד השידור כאן נמכרה ל־HBO. היא תעלה ב"כאן 11" ב–19 באוקטובר ונחשבת להפקה הישראלית הכי יקרה שצילם בארץ גוף שידור ישראלי. הסדרה, המתמקדת בקרבות במלחמת יום הכיפורים תשודר בשירות הסטרימינג HBO Max ברחבי העולם כשלושה שבועות אחרי שידור הפרק הראשון ב"כאן 11".
ליאור אשכנזי, אביב אלוש, מאור שוויצר, עופר חיון, אימרי ביטון, ג'וי ריגר ולי בירן הם בין השחקנים המשתתפים בסדרה. אשכנזי מגלם עיתונאי תל־אביבי שבא לחפש אחר בנו, שאותו לא גידל והגיע מצרפת היישר לשדה הקרב. בדרך לרמת הגולן הוא לוקח עמו מצלמת שמונה מ"מ ומתעד את פני החיילים שעושים דרכם לעמק הבכא.
עלילת "שעת נעילה", משחק מילים המשלב בין הטנקיסט המחפש מטרה לתפילה הסוגרת את יום הכיפורים, מציגה בין השאר שלושה חברי "הפנתרים שחורים" משכונת מוסררה בירושלים. כשפורצת המלחמה הם מוצאים עצמם עם מפקד שמאבד שיקול דעת, נשלחים לתוך קרב אבוד מראש ומתלבטים אם למרוד או להילחם. במאי הסדרה ירון זילברמן: "אין לי ספק שהצופה הבינלאומי ימצא את 'שעת נעילה' רלוונטית. בראש ובראשונה הסדרה עוסקת בהתמודדות של האינדיבידואל וחבריו עם מצב הישרדות קיצוני, טראומת מלחמה, דבר שלצערי משותף לכל מדינות העולם. השאיפה לשלום והימנעות ממלחמות, שאני מאמין שהסדרה מקדמת, משותפת לכל אזרחי העולם".3 Attachments


