משרד הבריאות בישראל הצהיר כי הוא בוחן מספר מצומצם של מקרים בהם אנשים שקיבלו את החיסון נגד קורונה של פייזר לקו בדלקות לב ובעיות בשריר הלב, אם כי טרם הסיקו מסקנות.
פרויקטור הקורונה של ישראל, נחמן אש, אמר כי מחקר ראשוני הראה "עשרות אירועים" של דלקת שריר הלב בקרב יותר מחמישה מיליון אנשים מחוסנים, בעיקר לאחר המינון השני.
אש אמר כי לא ברור אם זה נחשב לגבוה במיוחד והאם זה בכלל קשור לחיסון.
מרבית המקרים דווחו בקרב אנשים עד גיל 30.
"משרד הבריאות בוחן כעת אם יש עודף בתחלואה (שיעור מחלות) והאם ניתן לייחס אותו לחיסונים", אמר אש.
אש, שדיבר על הנושא בראיון לרדיו ובמסיבת עיתונאים, התייחס אליו כ"סימן שאלה“ והדגיש כי משרד הבריאות טרם הסיק מסקנות. קביעת הקשר, לדבריו, תהיה קשה מכיוון שבעיה בשריר הלב, מצב שלעתים קרובות נעלם ללא סיבוכים, יכול להיגרם ממגוון נגיפים ומספר דומה של מקרים דווחו בשנים קודמות. גם אדם בריא לחלוטין יכול לפתע לסבול מבעיה בשריר הלב.
"אירועים שליליים נבדקים באופן קבוע ויסודי ולא ראינו שיעור גבוה ביותר של בעיות בשריר הלב ממה שצפוי באוכלוסייה הכללית. לכן, נראה כי לא קיים קשר סיבתי לחיסון”, כך נמסר בתגובה למחקרים החדשים מפי פייזר למערכת רויטרס.
ישראל הייתה מובילה עולמית בהשקת החיסונים, כאשר קרוב ל-60% מאוכלוסייתה, 9.3 מיליון סך כל האוכלוסיה, קיבלו את החיסון נגד הקורונה של פייזר. מאגר הנתונים הארצי של ישראל כבר הראה שהחיסון יעיל מאוד במניעת התסמינים והדבקות במצב קשה במחלת הקורונה.
מאז ינואר, זמן קצר לאחר תחילת מסע החיסונים, מספר הנדבקים ביום ירד משיא של 10,000 חולים ביום ל-129 בלבד לפני סוף השבוע האחרון.